Profesorul Mirela Delea, purtător de cuvânt al PSD Giurgiu, a făcut această declaraţie, pe pagina sa de Facebook.

„La mai bine de trei săptămâni de la închiderea cursurilor, ministerul Educației are doar scenarii privitoare la continuarea anului școlar, la examenele de Evaluare Națională sau Bacalaureat și nicio soluție concretă!

Dacă în sistemul medical lucrurile par să fi scăpat de sub control iar sistemul sanitar e în pragul colapsului, nici învățământul nu stă mai bine.
De trei săptămâni de când s-au închis școlile, aceeași incertitudine putește peste sistem. Elevi, profesori, părinți se întreabă deopotrivă ce se întâmplă cu anul școlar, cu examenele naționale, cu notarea elevilor. Ce se întâmplă cu înscrierea la clasa pregătitoare sau grădiniță?

Singurul lucru pe care doamna ministru Anisie a putut să-l spună este acela că ”se lucrează la mai multe scenarii care vor fi discutate cu partenerii”.
Cât timp veți mai lucra la ”scenarii”, doamna ministru, că se duce timpul și copiii noștri nu știu cum și când vor fi chemați să susțină examenele.
Nu încărcați cărămizi în roabă, doamna ministru, lucrați cu oameni, luați decizii care pot influența esențial destinele unor copii!

Este inadmisibil ca, până la această dată, să nu avem nicio soluție legată de anul școlar și situația examenelor naționale, iar la minister să se lucrează la un ”amplu proces de revizuire a modului în care se organizează în România pregătirea personalului didactic”. De asta ne arde nouă acum?

Găsiți soluții, că asta e treaba dumneavoastră! Şi cât mai repede că, dacă vă mai gândiți mult, oricum se încheie anul școlar. Este timpul să vă asumați decizii! „, a scris Mirela Delea, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.