Colegii de la Giurgiu Acum au relatat, recent, despre un scandal pornit la cea mai bună unitate de învăţământ din oraş, între nişte părinţi şi dascălii copilului lor care învaţă acolo.

Articolul poate fi citit AICI

Între timp, şi la redacţia noastră a sosit un mesaj transmis de către mai mulţi profesori ai aceleiaşi unităţi de învăţământ, pe care îl redăm integral:

„Şcoala românească se confruntă în societatea actuală cu multiple provocări, dar niciun profesor nu ar putea să conceapă că în timpul orelor de curs este îndeaproape monitorizat prin mijloace de înregistrare audio-video de către un elev de clasa a V-a, la îndemnul părinţilor.

Mai mult decât atât, părinţii elevului ameninţă cu aceste înregistrări că vor fi folosite în instanţă, cer daune de 200.000 de euro şi hărţuiesc profesorii şi reprezentanţii şcolii.

Respectând regulamentul de organizare a unităţilor de învăţământ, şcoala îşi promovează imaginea şi tradiţia, grav afectate de scandal.

Se ignoră dreptul la imagine al cadrului didactic, se creează o stare tensionată improprie desfăşurării procesului instructiv-educativ şi se perturbă activitatea şcolii sub avalanşa de sesizări şi ameninţări.

Vădit nedreptăţiţi, profesorii şcolii nu vor ceda ameninţărilor şi presiunilor făcute de aceşti părinţi, asumându-şi în continuare rolul de educatori şi formatori”.

Cu speranţa că se va face dreptate curând şi linişte şi mai curând, le dorim tuturor celor implicaţi să găsească o cale spre dialog şi să nu creeze, prin practicile de „big brother” hărţuitor, un precedent nedorit de nimeni.

1 COMENTARIU

  1. Ministerul este de vina….Interzicerea totala a aparatelor de telecomunicare si filmare in clasa ,in timpul orelor. Sistemul asta care permite copilului ….<<<drepturile copilului<<< sa faca tot ce vrea el "COPILUL"…tot felul de tampenii: sa deranjeze ora ,chiar sa si insulte un cadru didactic ,…. un om care a invatat,…..fara sa jignesca si sa deranjeze pe dascalii pe care i-a avut . Profesorii au ajuns sa fie bataia de joc a tuturor …elevi si parinti ,,,, ,ei nu au dreptul sa filmeze cand sunt jugniti si insultati, …..nu se fimeaza de copiii numai atnci cand sunt adusi la exasperare profesorii …si ridica tonul,cu toate ca el nu prea se asud in vacarmul facut de elevi ….. RUSINE , RUSINE!!!!!! Unde vom ajunge cu astfel de copii?????

    ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.