Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au transmis luni, 4 iulie, un comunicat ce cuprinde informaţii despre cazurile la care au intervenit în perioada 1-4 iulie.
Astfel, pompierii au fost chemaţi la 63 de situaţii de urgenţă din care 52 sunt cazuri SMURD.
Au fost şi: – o intervenție îndepărtare creangă – localitatea Giurgiu;
– o intervenție incendiu apartament – localitatea Giurgiu;
– o intervenție evacuare apă – localitatea Giurgiu;
– o intervenție evacuare apă – localitatea Giurgiu;
– o intervenție evacuare apă – localitatea Giurgiu – deplasare fără intervenție;
– o intervenție deblocare persoane din apartament – localitatea Giurgiu;
– o intervenție deblocare persoane din apartament – localitatea Giurgiu;
– o intervenție incendiu Consiliu Județean – localitatea Giurgiu;
– o intervenție incendiu furaje – localitatea Dobreni;
– o intervenție incendiu vegetație – localitatea Pietrele;
– o intervenție accident rutier – DN 6 localitatea Mihăilești;

„În data de 02.07.2016 ora 02:20, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, în incinta Incubatorului de Afaceri, pentru îndepărtarea unei crengi de la intrarea în incintă. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. S-a intervenit pentru îndepărtarea crengii.

În data de 02.07.2016 ora 22:47, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu fundătura Rozelor, pentru evacuarea apei din 9 curți inundate. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. S-a intervenit pentru evacuarea apei.

În data de 02.07.2016 ora 22:48, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu str. Albinelor, pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. S-a intervenit pentru evacuarea apei.

În data de 02.07.2016 ora 23:41, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, Șos. Sloboziei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii s-a constatat că ardea o tigaie. S-a intervenit pentru stingerea incendiului înainte ca acesta să se propage la întregul apartament.

În data de 03.07.2016 ora 09:30, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, cartierul Tineretului, pentru facilitarea accesului echipelor medicale la un bărbat de 68 de ani rămas blocat în apartament. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După efectuarea recunoașterii s-a luat legătura cu bărbatul care era cooperant. S-a intervenit pentru deblocarea ușii. Bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În data de 03.07.2016 ora 13:02, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, pentru facilitarea accesului echipelor medicale la un copil de 3 de ani rămas blocat în apartament la etajul 3. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de descarcerare, o autoplatformă de intervenție de la înălțimi și o ambulanță SMURD aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După efectuarea recunoașterii s-a stabilit contactul cu copilul. S-a intervenit cu autoplatforma pentru accesul în apartament. Copilul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În data de 03.07.2016 ora 16:20, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Dobreni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă, aparținând Gărzii de intervenție Colibași. După efectuarea recunoașterii s-a constatat că ardea o căpiță de fân cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. S-a intervenit pentru stingerea incendiului. Datorită intervenției rapide și profesioniste a echipajelor care au intervenit s-a reușit lichidarea incendiului înainte ca acesta să se extindă. Au ars aproximativ 700 kg furaje.

În data de 03.07.2016 ora 17:15, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în clădirea Consiliului Județean Giurgiu. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După efectuarea recunoașterii s-a constatat că întreg parterul clădirii era inundat cu fum. S-a intervenit pentru stingerea începutului de incendiu și ventilarea clădirii. Datorită intervenției rapide și profesioniste a echipajelor care au intervenit s-a reușit lichidarea incendiului înainte ca acesta să se extindă la întreg biroul. Au fost distruse un aparat de aer condiționat, un telefon și biroul.

În data de 03.07.2016 ora 18:14, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Pietrele, la un incendiu de vegetație uscată. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. S-a intervenit pentru stingerea incendiului care se manifesta pe o suprafață de 1000 mp vegetație uscată.

În data de 04.07.2016 ora 06:41, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină pe DN 6, în zona localității Mihăilești, la un accident rutier cu o victimă încarcerată. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă, aparținând Gărzii de Intervenție Mihăilești. După efectuarea recunoașterii s-a constatat că nu existau victime încarcerate. S-a intervenit pentru sablarea carosabilului și asigurarea măsurilor PSI”.

ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.