Activităţile dedicate Zilei Culturii Naţionale vor debuta miercuri, 14 ianuarie, la ora 18.00, printr-un spectacol găzduit de Ateneul “Nicolae Bălănescu”.

A doua zi, pe 15 ianuarie, cu ocazia celebrării a 165 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, la ora 11.00, giurgiuvenii sunt invitaţi într-un pelerinaj la statuia Poetului Nepereche, din Parcul Alei, organizat de reprezentanţii Cenaclului Cultural „Luceafărul”. Activităţile se vor muta, de la ora 11.30, în incinta Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu”, acolo unde reprezentanţii aceluiaşi Cenaclu Literar vor participa la o lansare de carte. De la 12.30, reprezentanţii Asociaţiei Jurnaliştilor de Turism din România vor veni în vizită, la Giurgiu, şi vor merge mai întâi la sediul Primăriei municipiului.

Tot de la 12.30, va avea loc o altă lansare de carte: Colecţia „Biblioteca Giurgiuveană”- Biblioteca „I.A. Bassarabescu”- „Personalul de Giurgiu”, de Constantin Coman.

La ora 14.00, giurgiuvenii sunt aşteptaţi la un spectacol inedit denumit „Înger şi demon”, în regia lui Florin Antoniu, găzduit de Ateneul „Nicolae Bălănescu”.

La 15.00, la restaurantul D’Alexia din Portul Giurgiu, va avea loc Gala Premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor de Turism din România, iar la 17.30, la restaurantul Perla, se va desfăşura o conferinţă de presă de către cei de la „Easter Danube Convention  & Visitors Bureau”.

Evenimentele cu caracter cultural dedicate Zilei Nationale a Culturii si aniversarii celor 165 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu sunt organizate de Primaria municipiului Giurgiu şi Biroul de Turism ”Eastern  Danube Convention & Vizitors Bureau“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.