La debutul anului şcolar 2015-2016, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi(IJJ) Giurgiu a încheiat parteneriate educaţionale cu instituţii de învățământ din municipiu pentru creșterea gradului de siguranță și promovarea unui comportament civilizat în rândul elevilor.

Primele activități preventiv-educative au avut loc săptămâna aceasta la liceele din competența Jandarmeriei, anunţă cei de la instituţia amintită.

“Liceele teoretice “Tudor Vianu” și “Nicolae Cartojan”, Colegiul Tehnic “Viceamiral Ioan Bălănescu” și liceul Tehnologic sunt primele instituții de învățământ care au încheiat parteneriate educaționale cu Jandarmeria. Acestea au fost incluse în itinerarul de patrulare al jandarmilor, care sunt prezenți zilnic în zonă pentru a preveni implicarea elevilor în comiterea de fapte antisociale și pentru a asigura o intervenție rapidă la evenimentele sesizate în incinta sau în apropierea liceelor”, precizează jandarmii giurgiuveni.

Activitățile preventiv-educative s-au desfășurat în colaborare cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Giurgiu.

Cu această ocazie, elevii s-au familiarizat cu legislaţia în vigoare şi prevederile Codului Penal, fiindu-le exemplificate situații conflictuale şi modul în care pot preveni şi combate actele de violenţă întâlnite în incinta şcolii sau pe stradă.

„Totodată, au fost prezentate consecințele consumului de droguri și a altor substanțe cu efect halucinogen. Prin intermediul acestor parteneriate, elevii vor putea participa la activitățile importante organizate la nivelul inspectoratului precum “Școala altfel la Jandarmeria Giurgiu” și “Ziua porților deschise – 3 aprilie”, mai este specificat într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Giurgiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.