Colegiul Național „Ion Maiorescu” s-a alăturat altor sute de şcoli şi organizaţii ce au sărbătorit Ziua Siguranţei pe Internet şi promovează folosirea responsabilă a Internetului şi noilor tehnologii de către copii, au anunţat cei din conducerea unităţii şcolare.

Astfel, marţi, 11 februarie, a avut loc prezentarea proiectului sigur.info în cadrul a două activități la care au participat elevii claselor a XI-a B, XI-a D și XII A, şi, de asemenea, reprezentanții Consiliului școlar al elevilor din cadrul colegiului și șefii claselor.

Prezentarea a fost urmată de abordarea într-o manieră non-formală a temei ”Împreună facem Internetul mai bun!” (Let’s Create a Better Internet Together), temă specifică Zilei Siguranţei pe Internet, celebrată pe 10 februarie.

În cadrul activității copiii şi tinerii au fost încurajaţi să se gândească la modul în care comportamentul şi acţiunile lor pot contribui la a face Internetul un spaţiu mai bun. Ei au fost îndemnați să se bucure de aspectele pozitive ale Internetului şi să se gândească ce pot face ei înşişi mai mult, pentru a transforma mediul online într-un spaţiu mai bun şi mai sigur pentru toţi utilizatorii, spun cei din conducerea Colegiului „Maiorescu”.maio 2

Tot ieri, la unitatea şcolară menţionată a fost prezentat Ghidul utilizării în siguranță a Internetului, lansat de Organizaţia Salvaţi Copiii în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, lucrare ce se găsește la biblioteca școlii.

Totodată, a fost amenajat un panou expozițional cu postere referitoare la siguranța pe Internet, dar a fost prezentat şi programul european Safer Internet Plus. Acesta este implementat în România sub forma Proiectului Sigur.Info de un consorţiu din care fac parte: Salvaţi Copiii România – în calitate de coordonator naţional, împreună cu Centrul FOCUS și Positive Media. Posterele au fost postate și la intrarea în școală a elevilor.maio 1

Activitățile au fost organizate de directorul adjunct Corina Anton și pfoesor Floarea Bălan, participante la sesiunea de formare organizată de către ISJ Giurgiu în luna decembrie.

Pe 26 ianuarie, ele au diseminat proiectul Sigur. Info în cadrul ședinței Consiliului profesoral și au lansat apelul ca și alte cadre didactice să se implice în proiect ca voluntari. Implicarea în proiect este dorită de mai multe cadre didactice care, pe parcursul lunii februarie vor susține activități cu elevii și părinții referitoare la tema ”Împreună facem Internetul mai bun!” și, în continuare, pe parcursul acestui an școlar, la siguranța pe Internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.