Mărţişor cu monedă originală – Moara de hârtie urmăreşte să reînnoade tradiţia mărţişoarelor româneşti din secolul XIX şi începutul secolului XX, când acestea erau alcătuite dintr-o monedă legată cu un şnur alb-roşu.

Pentru 2018, Moara de Hârtie a pregătit o serie limitată cu monede originale, de 5 şi 10 bani, bătute în 1905 şi 1906, la Bruxelles şi Hamburg.

Fiecare monedă este unică, purtând patina timpului. Şnurul este împletit manual din fire de bumbac.

https://www.moaradehartie.ro/produs/martisor-cu-moneda/

Știați că pe vremuri, mărțişorul era o monedă de aur, argint sau alt metal, care se lega la mână sau la gât cu un fir răsucit alb-roșu, fiind considerat aducător de noroc și sănătate?
Pentru că vrem să păstrăm tradițiile și să dăm mai departe simbolurile și poveștile lor, readucem în prim-plan moneda, simbol solar, printr-o serie limitată de mărțişoare cu monedă autentică. Este vorba de monede originale, de 5 şi 10 bani, bătute în 1905 şi 1906, la Bruxelles şi Hamburg. Șnurul alb-roşu este împletit manual în Satul meşteşugurilor, din fire de bumbac. Fiecare monedă este unică, purtând patina timpului. Vă invităm să duceţi mai departe povestea mărțişorului tradiţional!

Sursă: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.