Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, fost prezent, joi, 25 februarie, la Giurgiu, la invitaţia liderului social-democraţilor giurgiuveni, senatorul Niculae Bădălău.

După o întâlnire cu primarii, Ştefănescu a participat şi la conferinţa de presă. El a declarat, în primul rând, că atât alegerile locale, cât şi cele parlamentare de anul acesta sunt luate în cât se poate de serios. „Oamenii aşteaptă să revenim acolo este meritul PSD de a fi, inclusiv la guvernare. Situaţia sub tehnocraţi se înrăutăţeşte pe zi ce trece iar oamenii ne spun clar: veniţi odată din nou la guvernare, nu lăsaţi lucrurile să mai meargă într-o direcţie greşită! Iar noi suntem pregătiţi să luptăm cu oricine este de luptat pentru dezideratele românilor!”, a declarat Ştefănescu.

El a menţionat că acelaşi mesaj l-a primit şi din partea cetăţenilor acestui judeţ, prin vocea primarilor. „Mesajul este acelaşi, peste tot, este uniform. Din păcate, în viitoarea campanie vom avea parte de atacuri suburbane din partea PDL-PNL-Băsescu. După cum aţi observat, Blaga conduce PNL-ul şi o învârte cu cheiţa pe Gorghiu(…). Cine credea că după 10 ani de nenorocire scăpăm de aceasta, iată că nu scăpăm iar strigătul oamenilor este unul de disperare”, a subliniat secretarul PSD.

Chiar dacă susţinut iniţial pentru învestitură, guvernul de tehnocraţi a făcut, până acum, numai gafe, a mai spus Codrin Ştefănescu.

„Le-am lăsat tehnocraţilor vistieria plină, 5,7 miliarde pe plus, bani pentru pensii, pentru majorarea salariilor pentru acoperirea efectelor reducerii TVA. Nu exista niciun indicator care să arate că nu ar fi fost bani suficienţi pentru acestea, dar au venit tehnocraţii şi au spus că nu au bani, că nu prea ar fi momentul. Apoi, s-a trecut la politică, cu liberalii care vor două tururi în alegeri. Să nu uităm de cazul Antenelor, dar mai ales de cel al bebeluşilor de la Piteşti”, a spus Ştefănescu. El a menţionat că fiecare minister în parte este monitorizat, chiar scriptic, de către specialiştii PSD şi că, până în prezent, au fost scrise nu mai puţin de 26 de volume. „Când am scos, în 2011, cartea neagră a regimului Băsescu, erau şase volume… Oamenii ne cer să revenim la guvernare, altfel se alege praful de ce am reuşit în 3 ani!”, a mai declarat Codrin Ştefănescu.

El a reamintit faptul că, în timpul Guvernului Ponta, existau chiar de mai multe ori într-o singură săptămână, discuţii cu reprezentanţii sindicatelor, miniştri erau urechiaţi dacă nu se consultau cu aceştia. Acum, a mai declarat social-democratul, miniştri fac declaraţii defăimătoare la adresa românilor şi nu mai ia nimeni atitudine. „Dacă era politic, dacă erau cuantificate toate gafele acestea, un guvern scădea cu 20% în opţiunea românilor”, a menţionat Ştefănescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.