Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a făcut acest anunţ, într-o recentă conferinţă de presă.

Astfel, după proiectele câştigate, implementate sau în stadiu de verificare pentru mai multe drumuri judeţene, respectiv pentru sistemul sanitar şi nu numai, Consiliul Judeţean Giurgiu pregăteşte noi proiecte şi pentru Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu”, dar şi pentru clădirea „fostei prefecturi”.

„Ne axăm foarte mult, în ultima perioadă, pe atragerea de fonduri europene. Am primit bani de la Guvern, dar consider că trebuie să dezvoltăm judeţul Giurgiu şi prin proiecte finanţate de Uniunea Europeană. Astfel, Consiliul Judeţean mai pregăteşte, un proiect pentru Muzeu, pe o axă din Norvegia, în valoare de 2 milioane de euro. De asemenea, căutăm şi un program pentru a fi eligibili în ceea ce priveşte fosta Prefectură”, a declarat Marian Mina.

Recent, după ce a fost adoptată de Parlament, iniţiativa legislativă a senatorului giurgiuvean Niculae Bădălău privind trecerea în administrarea CJ Giurgiu a clădirii fostei prefecturi, a fost atacată la Curtea Constituţională de către preşedintele Klaus Iohannis, „la pachet” cu alte iniţiative similare din ţară.

În aşteptarea unui răspuns, cel mai probabil pozitiv pentru noi, susţine Marian Mina, autorităţile judeţene se pregătesc pentru a găsi programul ce poate finanţa lucrările de reabilitare şi modernizare a clădirii emblematice pentru Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.