Asocierea vizează realizarea unor sensuri giratorii în intersecţii foarte aglomerate, după ce instituţiile menţionate au mai realizat împreună două proiecte similare, în martie anul acesta.

Consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat, cu majoritate de voturi, un proiect de hotărâre în acest sens, miercuri, 29 august, în şedinţă ordinară.

Noile sensurile giratorii vizate vor fi amenajate la intersecţia DJ 601 cu DJ 401 A şi la intersecția DJ 412- DJ 412D – DJ601.

“Unul dintre drumurile judeţene la care au fost executate lucrări de reabilitare este Drumul Judeţean 601 Bolintin-Deal-Bolintin Vale-Malu Spart, pe o lungime de 11 kilometri. Acest tronson de drum traversează oraşul Bolintin Vale unde există mai multe intersecţii ce generează probleme în trafic. Din cauza situaţiei existente, circulaţia se desfăşoară greoi şi, astfel, apar frecvent relaţii conflictuale în trafic. În ultimii ani, din cauza creşterii substanţiale a traficului rutier atât în interiorul oraşului, cât şi pe cele două drumuri judeţene ce tranzitează Bolintin Vale, a apărut necesitatea fluidizării traficului prin amenajarea unor sensuri giratorii la intersecţiile importante ale străzilor cu drumurile judeţene”, se arată în referatul proiectului de hotărâre adoptat pe 29 august.

Asocierea anterioară s-a concretizat prin întocmirea a două proiecte ce vizează amenajarea de sensuri giratorii în intersecţiile străzii Republicii cu strada Palanca(DJ 601) şi în intersecţia străzii Republicii cu strada Partizani(DJ 601). Cele două proiecte sunt acum în etapa de proiectare.

Potrivit datelor cuprinse în proiectul de hotărâre adoptat ieri, prin noua asociere, Primăria Bolintin Vale va realiza studiul de fezabilitate, în timp ce Consiliul Județean va realiza cu fonduri proprii fazele de proiectare, dar și execuția lucrărilor la sensurile giratorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.