La nivel local, la sistemul de termoficare giurgiuvean sunt racordate 914 scări de bloc. Dintre acestea, la acest moment sunt în funcțiune (de vineri, de când se furnizează agent termic în municipiu) puțin peste o treime (361).

Conform celor afirmate de primarul Nicolae Barbu în conferința de presă de marți, 4 noiembrie, începând de joi, 30 octombrie, se furnizează agent termic în municipiu.

barbu nicolae primarie„Am început cu instituțiile, școlile și grădinițele din oraș, și, automat, și blocurile din împrejurimi au primit căldură. Am extins apoi vineri furnizarea energiei termice, iar sâmbătă am finalizat aproape către toate scările de bloc de pe raza municipiului. Singurele locuri unde nu se încălzesc caloriferele sunt blocurile în care se înregistrează datorii foarte mari, cele în care se mai înregistrează defecțiuni – minore – și cele în care avem probleme cu semnarea convențiilor sau a contractelor pentru furnizarea energiei termice”, a declarat primarul municipiului.

În situația remedierii unor mici defecțiuni sunt circa 30 de scări de bloc, dar cele mai mari probleme sunt întâmpinate la scările sau asociațiile care refuză (sau „uită”) să semneze convențiile de furnizare a agentului termic.

La rândul său, directorul Global Energy Production, Sorin Cepraga, afirma, în cadrul aceleiași conferințe de presă:

sorin cepraga„Îmi cer scuze public pentru faptul că s-a întârziat cu furnizarea agentului termic către populație. Am început greu manevrele, nici probele nu le-am putut face așa cum trebuie, pentru că am avut probleme cu apa. Dar sunt sigur că nu vom mai avea parte de surprize neplăcute de acum înainte”, a mai spus Sorin Cepraga.

Din cele 245 de scări rămase, la acest moment, fără agent termic, cel mai probabil jumătate din ele nu vor avea deloc căldură în această iarnă, motivul principal fiind, conform declarațiilor lui Cepraga, datoriile mari.

„GEP are de încasat, doar pentru iarna trecută, aproape patruzeci de miliarde de lei vechi de la datornici, circa 80% provenind de la persoanele fizice. Recordul, din nefericire, îl deține asociația 34, care are datorii, pentru iarna trecută, de 390 de milioane de lei vechi”, a mai spus directorul GEP.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.