Miercuri, 06 aprilie a.c., în sala mare a Teatrului „Tudor Vianu” din municipiul Giurgiu, s-a desfăşurat o întâlnire de lucru pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL 2021-2022), cu accent pe prima etapă din cadrul acestei activități, și anume etapa de autorecenzare online și autorecenzare online asistată.

La întâlnire au fost prezenți președintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, prefectul judeţului Giurgiu, Florentina Stănculescu, directorul Direcției Județene de Statistică Giurgiu, Luminiţa Ionete, primarii şi secretarii de primărie ai UAT-urilor din județ.

Discuţiile s-au axat pe importanța activității de recenzare la nivel național și regional, pe modalităţile de promovare în rândul populaţiei a posibilităţii de autorecenzare online și autorecenzare online asistată, pe care cetăţenii o au la dispoziţie în perioada 14 martie-15 mai 2022, fiind subliniate avantajele acestei posibilităţi, dar şi faptul că întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii datelor şi protecţia totală a informaţiilor.

”Mă simt responsabil de această acțiune și voi face tot ceea este posibil pentru a fi finalizată cu succes (…), pentru că România înseamnă fiecare din noi”, a declarat președintele INS.

De asemenea, preşedintele INS şi directorul DJS Giurgiu au răspuns întrebărilor adresate de jurnaliștii prezenți la întâlnire, oferind date şi informaţii despre stadiul autorecenzării online și autorecenzării asistate la nivel județean.

La finalul întâlnirii, a fost adresată rugămintea către primari de a se mobiliza și implica activ în derularea cu succes a acestei activități menite să ajute instituţiile locale, judeţene și centrale să utilizeze datele rezultate pentru fundamentarea deciziilor privind dezvoltarea economică şi socială.

Comunicat Prefectura Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.