După mulţi ani în care gerul era o problemă a celor care participau la activităţile de Bobotează, azi ninsoarea şi zăpada au creat, în fapt, o bucurie celor prezenţi la eveniment.

Desigur, frigul şi precipitaţiile le-au dat, însă, de furcă celor patru băieţi care au sărit în apa Canalului Cama pentru a recupera Crucea Sfinţită!

Manifestările dedicate Botezului Domnului au debutat la ora 09.00, la Catedrală, cu o slujbă specifică acestei sărbători.

Mai apoi, după sfinţirea apelor, preoţii giurgiuveni, reprezentanţii autorităţilor publice şi simpli cetăţeni au plecat în procesiune către Canalul Cama.

Acolo, din nou, a fost oficiată o slujbă de sfinţire a apelor, după care Mădălin Stoica, Marius Chiriţă, Lucian Răducu şi  Marinel Mărgărit s-au aruncat în apele îngheţate pentru a recupera Crucea Sfinţită de Episcopul Ambrozie.

A fost înregistrat şi un incident minor, când una dintre crucile aruncate în apă de preoţi l-a lovit în cap pe unul dintre băieţi. Din fericire, rana a fost minoră, dar băiatul a primit îngrijiri de la medicii de pe Ambulanţa de la faţa locului.

Evenimentul de azi s-a încheiat cu premierea câştigătorilor de către primarul Nicolae Barbu, respectiv Episcopul Ambrozie. Locul I a fost ocupat de Marinel Mărgărit, pe II s-a clasat Lucian Răducu, pe III Marius Chiriţă şi pe locul IV Mădălin Stoica.

„Mă bucur că, indiferent de faptul că vremea nu a fost tocmai bună, am reuşit şi anul acesta să organizăm toate aceste activităţi, alături de Episcopia Giurgiu, să fim şi noi, giurgiuvenii binecuvântaţi, şi vreau să-i felicit pentru curaj pe cei patru băieţi care s-au încumetat să se arunce în apele atât de reci ale Canalului Cama!”, a spus presei locale primarul Barbu.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiţi AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-673306689383875/photos/?tab=album&album_id=1204472106267328

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.