Proaspăt modernizata sală mare a Teatrului „Tudor Vianu” a fost aproape plină, marţi seară, pe 11 octombrie, de la ora 20.00, când, înaintea unui spectacol-premieră pentru Giurgiu, a avut loc deschiderea oficială a unui mult-aşteptat eveniment cultural: cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor Dunărene.

Aşa cum au promis, de altfel, la inaugurarea lucrărilor marcată în aceeaşi zi, au venit la premiera „O poveste salsa” reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, şefi ai unor instituţii de cultură, de învăţământ, politicieni, liceeni şi jurnalişti.

(pentru a vedea poza la dimensiunea iniţială, CLICK pe imagine!)

Înainte să prezinte publicului un spectacol inedit, primit cu ropote de aplauze, managerul Teatrului „Tudor Vianu” le-a vorbit celor prezenţi despre trecut, prezent şi viitor şi, mulţumind pentru investiţiile realizate la Teatru, a înmânat trofeul Festivalui preşedintelui CJ Giurgiu, Marian Mina.

 

trofeu-2 trofeu-3

Miercuri, 12 octombrie, giurgiuvenii îşi pot duce copiii la teatru, de la ora 11.00, când se va juca piesa „Ian Bibian”, prezentată de Teatrul de Păpuşi Ruse.

Mai apoi, de la ora 18.30, în sala mare, actorii Teatrului „Jean Bart” din Tulcea vor juca în spectacolul „20 de minute cu îngerul”- de Alexandr Vampilov, în regia lui Ion Sapdaru: „Un grup de oameni, un melanj din toate păturile sociale se confruntă cu situaţia de a fi ajutaţi dezinteresat de un om care este numit fie impostor, fie şarlatan, fie înger. Există un moment când fiecare se apleacă asupra sinelui, însă durează doar cât o bătaie de aripi, apoi se reîntorc la meschinăriile lor”.

De la ora 20.00, tot în sala mare, va fi a doua premieră a Teatrului „Tudor Vianu”, „Şantaj” de Ludmila Razumosvkaia: „Când patru tineri vor să obţină o notă mare la examenul de bacalaureat, sunt gata de orice. ORICE!”

Text si foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.