Salvatorii giurgiuveni au sărbătorit ieri, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România şi împlinirea a 173 de ani de la bătălia din Dealu Spirii.

„Evenimentul a fost marcat prin organizarea acțiunii “Ziua Porților Deschise” la sediile Detașamentelor de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal, dar și la Gărzile de Intervenție Colibași, Roata de Jos și Mihăilești.

 Vizitatorii au avut ocazia de vedea îndeaproape autospecialele folosite de pompierii salvatori în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Tot cu ocazia sărbătoririi Zilei Armei, șapte pompieri, care s-au evidenţiat prin modul exemplar de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, au fost înaintați în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim. Ofițerii și subofițerii au fost avansați în gradele de:

  • maior: un ofițer; 
  • căpitan: un ofițer; 
  • plutonier adjutant – cinci subofițeri.

Mesaje de felicitare

Ziua de 13 Septembrie reprezintă simbolul eroismului pompierilor români. În urmă cu 173 de ani, predecesorii noștri au scris cu litere de foc istoria țării, pe frontispiciul căreia se regăsesc năzuințele de libertate socială, independență și unitate națională a poporului român.

Tradițiile pompierilor români înscriu și alte fapte memorabile de curaj, cum ar fi participarea la Războiul de Independență sau apărarea vieții și bunurilor pe timpul bombardamentelor din cele două războaie mondiale.

Am deplina convingere că spiritul de echipă, coeziunea și susținerea reciprocă vor rămâne definitorii pentru menținerea climatului de încredere, motivant, deschizător de drumuri către reușite.

Vă mulțumesc tuturor pentru eforturile și sacrificiile pe care le faceți pentru îndeplinirea obiectivului principal al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – protejarea și salvarea cetățenilor!

La ceas aniversar, vă felicit pentru activitatea depusă și rezultatele profesionale obținute, alături de sincere urări de sănătate și împliniri în plan personal și profesional!

La mulți ani!”

Inspectorul General al IGSU, General maior Iamandi Dan-Paul

“Instituţia pompierilor români s-a dezvoltat continuu, de la primele intervenţii pentru stingerea incendiilor, la actuala gestionare a tuturor situaţiilor de urgenţă: inundaţii, alunecări de teren, mişcări seismice, epidemii, înzăpeziri, secetă, accidente tehnologice, radiologice, nucleare, biologice sau alte calamităţi naturale, descarcerare şi prim ajutor acordat persoanelor aflate în situaţii deosebite.

În mod firesc, gestionarea problematicii din ce în ce mai complexe din sfera situaţiilor de urgenţă presupune existența unor oameni profesioniști, curajoși, devotați, pe care te poți baza în orice moment și care sunt dispuşi la sacrificii.  Pompierii militari din cadrul ISU Giurgiu au dovedit, de nenumărate ori, că au aceste calităţi, fiind permanent în slujba cetăţenilor şi a comunităţii.

Și tocmai această seriozitate i-a determinat pe cetățeni să aibă din ce în ce mai multă încredere în pompieri și să-i numească “salvatori”, iar această încredere este consolidată, zi de zi, prin fiecare intervenție și prin fiecare viață pe care o salvăm.

La ceas aniversar le mulțumesc tuturor pompierilor pentru activitatea pe care o desfășoară în fiecare zi, pentru spiritul de sacrificiu și efortul pe care îl depun în acele misiuni greu de gestionat, dar pe care reușesc, de fiecare dată, să le îndeplinească, fără probleme, oferind astfel siguranță giurgiuvenilor.

Tuturor le transmit cele mai calde felicitări, sănătate, putere de muncă și împliniri în plan personal și profesional!

La mulți ani tuturor pompierilor!”

 Inspectorul șef al ISU Giurgiu, lt.col. Covaci Radu„- Comunicat de presă ISU Giurgiu

Foto: ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.