În şedinţa Consiliului Judeţean Giurgiu, luni, 7 martie, consilierul PSD Crina Stoianovici a ridicat şi această problemă. Ce se va întâmpla dacă vor ajunge şi în structurile DGASPC Giurgiu refugiaţi, în condiţiile în care se reduce numărul de angajaţi ai instituţiei? Cum vor face faţă- la un număr suplimentar de beneficiari- cei rămaşi să lucreze în structurile Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu? Chiar zilele trecute, era anunţată sosirea a 20 de copii ucraineni orfani care vor ajunge la Centrul “Luceafărul”.

Apoi, la Tîntava, de exemplu, avem Centrul de Abilitare si Reabilitare, unde sunt îngrijite persoane adulte cu handicap. Noua organigramă, aprobată cu votul consilierilor PNL, prevede înjumătăţirea numărului de angajaţi ai centrului menţionat. Mai exact, restructurarea înseamnă trimiterea acasă a 18 salariaţi, PERSONAL DE SPECIALITATE.

Într-adevăr, potrivit unui nou act normativ publicat în Monitorul Oficial, în asemenea situaţii, pot fi făcute angajări suplimentare, ATENŢIE!, fără concurs, pe o perioadă determinată.

Deci, dau afară 18 oameni şi pot angaja pe cine doresc şi oricâte persoane este nevoie pentru a face faţă unui eventual număr sporit de beneficiari? Interesant.

Rămâne de văzut şi vă ţinem la curent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.