Este ştiut faptul că, şi în judeţul nostru, principala cauză a producerii accidentelor rutiere este viteza excesivă. 

Astfel că, la finele acestei săptămâni(vineri, 7 august), 20 de poliţişti rutieri au fost în stradă pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, dar şi în municipiul Giurgiu, cât şi în oraşele Bolintin Vale şi Mihăileşti. Ei au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi reducerea riscului rutier.

“Poliţiştii rutieri au desfăşurat pe D.N.5, D.N. 6, D.J. 401, D.J. 412 şi D.J. 601 o acţiune specifică pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care încalcă normele rutiere, în special cea de a depăşi limita legală de viteză. Cu ocazia activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost constatate şi aplicate 270 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 80 000 lei, din care 161 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Totodată au fost reţinute 18 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare, se arată într-un comunicat de presă al celor de la Poliţia Giurgiu.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare iar un accent deosebit se va pune pe fluidizarea traficului pe Drumurile Naţionale 5 şi 6, pe tronsoanele de drum unde în weekend se creează ambuteiaje precum şi în municipiul Giurgiu, în zona comunicaţiilor către Punctul de Frontieră Giurgiu, pentru evitarea blocajelor, având în vedere perioada estivală şi lucrările la Podul Prieteniei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.