Reprezentanţii firmelor asociate ce desfăşoară lucrările de reabilitare şi modernizare a podului ce leagă Giurgiu de Ruse ne-au declarat că, deşi au fost finalizate reparaţii ale carosabilului şi s-ar putea trece la reabilitarea efectivă, amplele investiţii vor începe…

… Abia după Paşte. Tot atunci, vor fi impuse şi restricţii de circulaţie, adică traficul se va desfăşura pe o singură bandă.

De altfel şi cei de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA au anunţat vineri că amplele investiţii vor demara în a doua jumătate a lunii aprilie.

Primele lucrări de reparații la podul peste Dunăre de la Giurgiu au constat în eliminarea deficiențelor existente, respectiv gropi și suprafața neregulată a carosabilului, prin turnarea a 100 tone asfalt pe o suprafață de 1000 m2 , în vederea asigurării siguranței traficului rutier.

„Menționăm că odată cu demararea lucrărilor de reabilitare, in a doua jumătate a lunii aprilie a.c., respectiv înlocuirea integrală a sistemului rutier (plăci betonate și straturi asfaltice), se va circula pe o singură bandă ce va fi in permanență supravegheată de Antreprenor pentru asigurarea condițiilor de siguranță a circulației. Contractul de reabilitare a Podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering, iar în luna noiembrie 2014 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Contractul are o perioada de 16 luni, investiția fiind finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-T 2007 – 2013”, anunţă CNADNR printr-un comunicat.

Lucrările de reabilitare urmează a fi finalizate până la data de 31 decembrie 2015. Potrivit contractului, în afară de lucrările de reparare și consolidare a podului, se vor realiza și lucrări de reabilitare a drumului pana la punctul de acces vamal. Potrivit contractului, (FIDIC galben), responsabilitatea proiectării îi revine în totalitate antreprenorului, având o perioadă de garanție de 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.