În anii precedenţi, becurile ornamentelor ce împodobesc municipiul Giurgiu cu ocazia sărbătorilor de iarnă, erau aprinse chiar de 1 decembrie, odată cu celebrarea Zilei Naţionale a României. Anul acesta, însă, conducerea Primăriei Giurgiu a ales altă zi pentru acţiunea respectivă.

Primarul Nicolae Barbu a anunţat, miercuri, în conferinţă de presă, că „luminile de sărbători” vor fi aprinse pe 6 decembrie, adică de Moş Nicolae. Decoraţiunile pentru Sărbătorile de iarnă vor fi demontate începând cu 6 ianuarie 2015.

Edilul-şef a menţionat că anul acesta nu au fost cumpărate decoraţiuni noi. „În mandatul trecut, se tot spunea că decoraţiunile se pierdeau, se stricau şi tot erau cumpărate altele. Însă, acum, noi am avut grijă să nu se piardă. Sigur, au fost şi unele reparate, dar nu au fost furate, nici stricate de cetăţeni”, a spus Barbu.

Până acum, decoraţiunile au fost montate sau amplasate în mai multe zone, precum cea centrală, pe şoseaua Bucureşti, pe pietonală, dar şi în parcuri.

Pe de altă parte, primarul Nicolae Barbu a făcut miercuri şi precizări pe tema manifestărilor organizate pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României.

Dincolo de alocuţiuni şi parada militară, giurgiuvenii trebuie să ştie că vor fi pregătite 12.000 de sărmăluţe( şi de post şi de „dulce”), iar cei care vor participa la programul artistic, ce se va desfăşura pe strada Petre Ghelmez, vor putea servi şi vin fiert.

Întrebat dacă şi anul acesta îi va mai servi personal pe cei care vor merge să celebreze Ziua Naţională, primarul Barbu a spus doar că vor exista surprize din partea municipalităţii.

 

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.