Am mai spus şi cu altă ocazie: dacă nu le-au adus ei, zic că nu sunt bune. Este vorba despre oponenţii politici ai PSD, şi respectiv de fondurile pentru proiectele de dezvoltare în comunităţile giurgiuvene.

După vizita de la începutul săptămânii, la Giurgiu, a premierului Victor Ponta, însoţit de Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, s-au iscat speculaţii legat de „geanta” vicepremierul Dragnea.

Vineri, 24 octombrie, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc, a venit cu unele clarificări.

„Oponenţii noştri politici ar vrea să izolăm judeţul? Să nu ne zbatem pentru a acorda o şansă egală tuturor comunelor pentru dezvoltare?”, a spus Cuc, amintit faptul că, în 2014, pe Ordonanţa 28, au ajuns la primăriile giurgiuvene peste 500 de miliarde de lei vechi.

„Banii au fost alocaţi în trei tranşe, prima de 230 de miliarde, cea de-a doua de 60 de miliarde, iar ultima de peste 220 de miliarde. De aceste fonduri beneficiază 42 de comune şi oraşul Mihăileşti”, a precizat Răzvan Cuc.

Este ştiut faptul că sumele sunt necesare pentru continuarea sau începerea unor lucrări de infrastructură rutieră sau de introducere a reţelelor de apă şi canalizare.

Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu a criticat atitudinea celor care acuză, într-un fel sau altul, alocarea acestor bani şi a menţionat: „Din punctul meu de vedere, acesta este rolul unui partid serios, al unei guvernări serioase, acela de a ajuta cetăţenii prin sprijinirea primarilor în privinţa dezvoltării judeţului. Sper ca oponenţii politici să vină ;i ei în faţa oamenilor şi să prezinte propriile eforturi şi nu să critice ajutorul dat comunităţilor locale”.DSC_0162

Tot el a cerut, de exemplu, conducerii Consiliului Judeţean Giurgiu, în speţă lui Vasile Mustăţea, să prezinte realizări ca acestea, pe aceeaşi Ordonanţă.

Cuc a anunţat, totodată, că săptămâna aceasta au fost deja semnate contractele de finanţare, pentru cea de-a treia tranşă de bani neceare proiectelor de dezvoltare a comunelor din judeţul nostru.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.