Timp de o lună, în fiecare judeţ din România, zeci de tineri social-democraţi vor planta mii de puieţi în încercarea de a da o şansă nouă pădurilor din România. Aceasta, în cadrul unei campanii denumite „Tinerii împăduresc România” desfăşurată de Liga Tinerilor Ecologişti Social-Democraţi condusă de tânăra deputat Aida Căruceru.

Joi, 16 martie, la Bolintin Vale, a avut loc cel mai mare eveniment de plantare de puieţi din cadrul campaniei. Au venit tineri social-democraţi din Giurgiu, Bucureşti, chiar de la Teleorman, iar invitaţi speciali au fost ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

Foarte harnici au fost, ca de obicei, reprezentanţii Direcţiei Silvice Giurgiu care au şi rămas la locul împădurii pentru a finaliza activitatea începută de tinerii PSD.

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să fiu alături de colegii mei de la TSD Giurgiu, dar şi de tinerii de la alte organizaţii similare din ţară, astăzi, la Bolintin Vale. Îi felicit pe cei de la Liga Tinerilor Ecologişti Social-Democraţi pentru iniţiativă şi consider că este o campanie mai mult decât binevenită, ţinând cont de defrişările masive din România. Îmi doresc ca, într-adevăr, prin astfel de acţiuni, noi să reuşim să dăm o şansă nouă pădurilor din ţara noastră!”, a spus preşedintele Marian Mina.

Şi-a felicitat colegii din ţară şi preşedintele TSD Giurgiu, Dragoş Udvuleanu care a mers la evenimentul de la Bolintin însoţit de mai mulţi colegi din organizaţiile judeţeană, respectiv municipală, dar şi de tineri social-democraţi din Izvoarele şi Bolintin.

„Am văzut azi tineri dornici să facă, într-adevăr, o schimbare în România, şi nu doar să vorbească la televizor despre aceasta. Tinerii social-democraţi, alături de reprezentanţii Direcţiei Silvice, au pus mâna pe lopeţi, s-au echipat corespunzător şi au plantat puieţi din stejari care vor acoperi o suprafaţă de 1,4 hectare din pădurea situată în apropiere de Bolintin Vale. Felicitări tuturor!”, a spus Dragoş Udvuleanu.

Acţiunile de împădurire din cadrul campaniei „Tinerii împăduresc România” sunt organizate de coordonatorii si gazdele LTESD Național: Aida Căruceru, Alexandra Presura, Claudiu Pisica şi Ovidiu Popa.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

Mai multe imagini pe pagina noastră de Facebook: Giurgiu Net Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.