Doamnele de la organizaţia municipală a OFSD Giurgiu, conduse de Petronela Săndulescu, nu au uitat nici azi, de Buna Vestire, de cei cu posibilităţi materiale precare, aşa cum nu uită în nicio altă zi de sărbătoare şi nu numai.

Aşa că, şi de această dată, au pregătit circa 40 de pachete cu bunătăţi de post pe care le-au oferit tot atâtor giurgiuveni nevoiaşi.87b0170c44e505e14724c67c09f30f1f buna vestire

„Buna Vestire este una dintre cele mai mari sărbători creştine şi consider că este bine să ne aplecăm şi asupra celor care au nevoie de ajutorul nostru. Am pregătit pachete cu peşte, azi este dezlegare la peşte, dar şi cu dulciuri şi cozonac de post. Cele mai bune gânduri pentru toţi giurgiuvenii, în această zi specială”, ne-a declarat Petronela Săndulescu.DSC_0139

Buna Vestire este o sărbătoare creştină care se celebrează pe data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului anunţării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gabriel că va concepe şi va deveni mama lui Iisus din Nazaret.

Tradiţia spune că, în această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat. Străbunii credeau că cine se ceartă în această zi va avea necazuri tot anul.

De Buna Vestire este dezlegare la peşte, iar tradiţia spune că acela care gustă peşte în această sărbătoare se va simţi tot anul precum peştele în apă. Străbunii credeau că pescarii nu au voie de Buna Vestire să arunce mamaligă în apă, pentru că mor peştii.

Ziua de Buna Vestire este cunoscută şi ca Ziua Cucului, deoarece cucul începe să cânte şi astfel anunţă sosirea efectivă a primăverii.

De asemenea, în această zi este bine să se pună pe pragul casei pâine şi sare pentru hrana îngerilor(sursă: presa centrală).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.