9 comune sunt afectate de revărsarea celor două râuri, apele acoperind sute de hectare de terenuri agricole, pădure şi păşune. Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(CJSU) Giurgiu au anunţat, marţi, 9 decembrie, că inundaţii s-au produs în Iepureşti, Singureni, Călugăreni, Roata de Jos, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Bulbucata, Clejani şi Bucşani.

Per total, apele râurilor Neajlov şi Dâmbovnic au acoperit 305 hectare de teren agricol, 781 hectare de păşune şi 370 hectare de pădure. În plus, au fost afectate 4 podeţe şi 3 drumuri comunale, unul fiind necirculabil.

Cele mai multe pagube s-au produs în comuna Călugăreni, fiind vorba despre inundaţii pe 400 de hectare de păşune şi 200 de hectare de pădure, urmată de Clejani cu 100 de hectare de teren agricol şi 140 de hectare de păşune acoperite de apă.

Totuşi, până acum, nu s-a impus evacuarea vreunei persoane din comunele amintite.

“Începând din data de 5 decembrie, când a fost emisă prima atenţionare hidrologică, şi până la această dată nu s-au înregistrat apeluri pe SNAU112 cu privire la producerea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii. De asemenea, precizăm că preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă nu au avut solicitări pentru a interveni la locuinţe/ anexe inundate”, se arată în comunicatul CJSU Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.