Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au respins miercuri, 25 ianuarie, cele două ordonanţe privind achiziţia sculpturii „Cuminţenia Pământului”. Totodată, parlamentarii au votat un un amendament la Ordonanţa 10/2016, ce prevede ca efectele jurudice produse de aceasta, în perioada aplicării, să se menţină, adică, cei care au făcut donații pentru achiziționarea operei își vor putea recupera banii.

În şedinţa Comisiei de Buget-Finanţe, preşedintele acesteia, Leonardo Badea, a spus că amendamentul este asumat de grupul PSD.

„Venim cu un articol II care să spună așa: efectele juridice produse în perioada de aplicare a OUG nr. 10/2016 cu completările aduse prin OUG nr. 19/2016, precum și cele produse de actele subsecvente emise în aplicarea acestora se mențin, pentru că toți oamenii aceia care au donat bani sau au încheiat contracte au fost de bună-credință și au beneficiat de niște efecte juridice la momentul acela. Ei au dreptul să primească banii înapoi și efectele juridice se mențin pentru că ei au făcut acest lucru cu bună-credință, pornind de la ideea că se vor strânge banii și lucrurile vor fi în regulă”, zis Leonardo Badea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.