Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit mai multe articole textile, de marochinărie și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetațean român a încercat să le introducă ilegal în țară.

 

În data de 17.10.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră au selectat pentru control un autocamion, aparținând unei firme de transport internațional, condus de cetățeanul român L.M.R., în vârstă de  38 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, mai multe colete de diferite măimi și culori ce conțineau 1469 articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări șoferul a declarat că firma transportatoare al cărei angajat este a contractat un transport din Grecia către Germania, el neavând cunoștință că produsele transportate sunt contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marca, se ridică la suma de 210500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.

ITPF Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.