O placă comemorativă care cuprinde numele tuturor primarilor care au condus municipiul Giurgiu de când acesta a fost desemnat reşedinţă a judeţului Vlaşca a fost dezvelită luni, în holul Primăriei municipiului Giurgiu.

La eveniment au participat primarul municipiului Ruse, Bulgaria, Bojidar Iotov şi primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, care au fost prezenţi la un simpozion organizat la împlinirea a 180 de ani de când a fost ales primul primar al oraşului Giurgiu.

‘Din călătoriiile pe care le-am efectuat în străinătate şi din vizitele pe care le-am făcut la colegii bulgari, am constatat că la aproape fiecare Primărie există o placă comemorativă pe care stau înscrise numele celor care au condus de-a lungul timpului destinele acelui oraş. Din respect pentru istorie, am decis că este important ca şi municipiul Giurgiu să aibă o astfel de placă comemorativă chiar în sediul Primăriei’, a declarat, luni, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

Placa a fost concepută pe un fundal cu forma stemei municipiului Giurgiu, iar plăcuţele pe care au fost înscrise numele primarilor şi anii în care au condus destinele administraţiei locale au fost realizate din material argintiu. Placa comemorativă a fost dezvelită de fostul viceprimar al municipiului Giurgiu, Gabriel Marcoci, care a adunat şi datele realizării acestui document. El a recunoscut că a fost deosebit de dificilă culegerea datelor, pentru că multe documente lipseau, iar în unii ani au fost şi câte trei primari la conducerea oraşului. Municipiul Giurgiu a fost condus de 63 de primari în ultimii 180 de ani de când a fost desemnat reşedinţă a judeţului Vlşaca. Actualul primar al municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, se află la al patrulea mandat de primar al municipiului. AGERPRES

6 COMENTARII

 1. De placi avem nevoie ca orasul nu-i in stare sa-l curete.nesimtitu dracu. am fost pana in nordul tarii si in nici macar intr-un orasel pe o distanta de 500 km nu am vazut zapada pe sosea cand am intrat in GR am crezut ca la noi ninge de-o viata.

 2. Ca e apropitar, se stie.
  Averea lui te lasa paf.
  In propria lui primarie,
  Isi face propriul epitaf !!!

 3. Hai că și-a făcut și el pisanie oameni buni că după ce nu o să mai fie primar nici dracu nu-l mai bagă în seamă, o să o pățească pe a lui Bone de la Navrom. Și bestia aia tot așa era , se considera nemuritor și acum nu-i răspund oamenii la salut .

 4. Daca tot facem placi comemorative, eu zic sa facem si pentru spoitori.
  Pai cand o crapa bUTOANE, ce ne facem? Cum o sa-i cinstim memoria???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.