La început a fost un zvon. Apoi, informaţiile au convers.O parte din mass-media locală, fie că nu a înţeles demersul meu, fie că le’a fost interzis să audă. Aşa s’a pus batista pe ţambal şi oamenii nu au fost lăsaţi să afle ceea ce li se pregătea. Mâna lungă a mafiei, cu sprijinul unor consilieri judeţeni din toate partidele, au urcat crucea pe CET Giurgiu. După 15 ani în care primarul Lucian Iliescu a încuiat oraşul şi a pierdut cheia prin buzunarele largi ale sacoului său demodat, azi ia dat lovitura de graţie: în inima gerului, când iarna crapă în ferestre, mii şi mii de familii nu mai au cum să primească căldura de la CET. O afacere în care apare numele unor politicieni de anvergură naţională, pe care îi voi dezvălui în zilele următoare, cunoscuţi întregii Românii pentru hoţiile pe care le’au comis în ultimii 20 de ani, parlamentari aflaţi la vârful mai multor partide. Ei sunt autorii morali ai acestei crime cu premeditare împotriva giurgiuvenilor.

Iată faptele: după mai mulţi ani în care s’au prefăcut că ar căuta un cumpărător pentru CET, pe 6 noiembrie 2010, conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu aprobă cumpărarea CET de către Global International 2000, o firmă controlată de Boris Golovin, colonelul KGB antrenat în divizia Spetnat (unităţi specializate în acţiuni de subversiune-diversiune). Golovin este în România de peste 10 ani, vorbeşte bine româneşte şi reprezintă interesele lui Igor Ziuzin şi ale lui Oleg Deripaska, doi magnaţi ruşi apropiaţi lui Putin. La umbra lor, Golovin a devenit familiarizat cu afacerile de rang mare din România şi a cunoscut oameni din spatele Puterii, despre care voi vorbi în zilele următoare. Lovitura de graţie pentru giurgiuveni o dă la numai două zile după ce devine proprietarul CET contra sumei de 2,5 milioane de euro. Pe 8 noiembrie 2010, Golovin cere un împrumut firmei KRUTRADE AG, cu sediul în Viena, Mahlersstrase 14/3/35, acţionând printr’o căsuţă poştală din Cipru localizată de serviciile speciale din România la adresa Konstantin Paparigopoulou nr. 9, sediul Frema House, et.3 biroul 302,  CP 3106 din oraşul Lymassol. În aceiaşi zi, pe 8 noiembrie, Golovin primeşte aproximativ 10,000,000 de dolari, (adică 10 milioane de dolari) contravaloarea sumei de 31,948,963 RON, la care fusese făcută expertizarea CET. (conform documentului foto anexat).

În doar două zile, Boris Golovin câştigase aproximativ 6,5 milioane de dolari. Dar povestea nu se termină aici. Pe 10 noiembrie, el ordonă locotenenţilor săi să taie două din cele trei cazane ale CET. Din vânzarea lor la fier vechi, el mai câştigă 1,5-2 milioane de euro, adică aproape toată suma cu care a cumpărat CET’ul de la Consiliul Judeţean. Aşa se face că azi, Global International 2000 şi’a recuperat aproape toată investiţia, iar giurgiuvenii tremură în aşteptarea împlinirii unor promisiuni născute moarte. Cer public conducerii Consiliului Judeţean să spună cine va răspunde dacă Golovin nu va returna primele rate din împrumut, iar firma din Cipru (în fapt, o căsuţă poştală) nu va dori să exploateze CET, adică să dea căldură giurgiuvenilor?

Cer public, primarului Lucian Iliescu, care m’a acuzat că spun numai baliverne, să spună dacă în cursul anului 2010 s’a deplasat sau nu la Moscova şi dacă deplasarea a avut vreo legătură cu privatizarea CET, în favoarea lui Boris Golovin.

Cer, de asemenea, primarului Iliescu să spună cum a ajuns Boris Golovin interesat de o investiţie la Giurgiu.

Unii dintre politicienii de carton de la PNL şi de la PSD m’au acuzat că “nu ţin cu interesul oraşului” că, vezi Doamne!, nu sunt giurgiuvean şi de asta nu înţeleg filosofia asta de tip Dinu Păturică. Nu are rost să le răspund acestor lingăi ai lui Luci Iliescu, ei ştiu bine că au dat pe gaura gurii minciuni, dar asta e tot ce poate cloci mintea lor îmbuibată în afaceri cu banii Consiliului Judeţean. Giurgiuvenilor le voi răspunde în curând. ………………………………………………………………………………………………………………. Privatizarea CET trebuia făcută, dar nu în orice condiţii. Privatizarea CET era necesară, după ce, 20 de ani, administraţia locală, fie ea PSD, PNL sau PDL, a muls banii CET şi l’a lăsat să moară, cu bună ştiinţă. Vinovaţi sunteţi toţi, cei care v’aţi prefăcut că nu auziţi strigătul de disperare al directorului CET, Sorin Cepraga.
Mai mult, conducerea Consiliului Judeţean a ştiut, de la început ce face, iar situaţia de acum este rezultatul acestei premeditări, în sensul Codului Penal. Beianu a încercat să’l blocheze cât a putut, deşi era conştient că oamenii primarului, infiltraţi peste tot, în Consiliul Judeţean, ar fi votat doar ceea ce le spunea Iliescu. Acest non-combat îi face o umbră udă şi rece, urât mirositoare, care nu i se va mai spăla de pe mâini mulţi ani de acum înainte.  Cer noului Prefect recent instalat, despre care aud că este un om serios şi cu frica lui Dumnezeu, să aplice legea şi să ceară Parchetului, DNA, Curţii de Conturi şi tuturor instituţiilor statului să verifice legalitatea acestei privatizări contra naturii şi să comunice opiniei publice concluziile anchetei.

Semnat Radu Popa


13 COMENTARII

 1. domnle,tare chestia,bine ca plecai de la penali la alti penali,adica am cazut din lac in put(a).vai de kourul meu daca ma aresteaza astia,auzira-ti ce zise seful nostru de la pidilic azi,facu vorbire de mine si de ritzi pitzi spaima -utzii.

 2. Dan Diaconescu in direct !
  Am caldura din prima zi, fata de anul trecut, asa ca … lasati stirile senzationale stil exploziv-news. Intoxicare de kk. Iliescu e de vina ca este caldura in oras. Daca voi nu platiti tot Iliescu e de vina ca a facut afaceri !

 3. Senzaţional de banal, texte de prostit electoratul. Actul este datat 12 noiembrie 2010, dată la care SCUT era deja în proprietatea Global International, aşa că ipoteca nu are nicio legătură nici cu primăria nici cu Consiliul judetean. Iar cu tăiatul cazanelor, ai rămas în urmă, cazanele alea de care vorbeşti mai erau bune doar de tăiat

 4. Nu mai confunda CET-ul cu SCUT-ul, nu ştiu dacă o faci intenţionat sau din lipsă de informaţii. CET-ul, adică ceea ce mai poate produce şi furniza acum energie termică a rămas în proprietatea Consiliului Judeţean, şi urmează ca de la anul să fie utilizat printr-o societate a Consiliului Local, acesta preluând activele în administrare. Că vrea sau nu vrea Golovin, tot se va putea da căldură, problema va rămâne, ca şi acum, cea financiară. Iarna aceasta primim căldură tot de la SCUT- proprietate a Global International, pentru că nu a existat timpul fizic necesar pentru înfiinţarea unei noi societăţi, cu toate avizele şi autorizaţiile, societate care să preia activele

 5. @Florea nu ma mai mira de mult ce apare pe aici, stiri „senzationale” (a la Dan Diaconescu cum zice@DDD) menite nu sa informeze ci sa arunce cu noroi, in special in anumite persoane neagreate si cand le zici ceva, spun ca sunt o platforma libera si ca poate sa scrie oricine.Dar sa nu se comenteze despre PSD si prostiile lor. @Florea, mai mult, te acuza ca esti platit de Iliescu, daca le mai spui cate ceva !!! Asa ca nu ma mir sa fie sters acest comentariu.
  Eu nu inteleg de ce daca autorul crede ca acel act incrimineaza pe cineva si prejudiciaza populatia, nu il trimite la DNA, Parchet sau mai stiu pe unde. Si uite asa pun botul fel de fel de neavizati la acesti „investigatori”de ocazie. Ne mai miram de ce lumea a votat pe Basescu.

 6. Da, tepes, şi vor vinde ţara moşierilor, după ce au întinat nobilele idealuri ale socialismului multilateral, şi vor preda averea naţională, şi vor aduce agenturili străine ş.a.m.d.

 7. Lasa Florea, ca merge ceva rau sau de ce merge ceva bine este vinovat Iliescu si ai lui !!! Cred ca nu are rost. Asta face parte dintr-o campanie de indoctrinare (sa nu zic de prosteala) sustinuta in ultimul timp de psd. Ma intreb daca Iliescu era la psd mai sufla vreunul ? Aici este ca vulpea care nu ajunge la struguri. Numai ca ai vostri sunt mai inteligenti decat ai lor !

 8. DDD, nu PSD- ul este vinovat, săracul, are şi oameni cu capul pe umeri, demni de respect. Aici e vorba de cât îi duce mintea pe unii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.