Acum o luna au început lucrările de reabilitare termică la primele două blocuri din Giurgiu incluse în programul guvernamental. Acestea sunt singurele imobile care sunt reabilitate în 2010 in Giurgiu. Bl 42 si 43/853 N Voda.

Problema este ca oamenilor nu le-a spus nimeni nimic. Nici cat au de platit, nici cine le da garantie si nici alceva. Un tanar nervos,nelegitimat, le-a introdus unora sub nas o lista pe care sa o semneze fara nici un fel de explicatie. Multi au refuzat. Oamenii se intreaba: Daca e gratis de la stat, de ce trebuie sa mai semnez ?Iar daca trebuie sa platesc o cota parte nu trebuie sa ne intrebe cineva daca suntem de acord? Sa ne spuna si noua suma pe care o vom avea de plata? Nu cumva ne costa mai mult decat daca ne faceam izolarea termica in regie proprie?

Mai mult de atat: Oamenii facusera in regie proprie hidrolizolatia in vara fara sa stie ca acum firma care a intins schele in jurul blocului urmeaza sa mai traga un sul de carton pe acoperisul  blocului, peste ceea ce era deja facut, si sa ii puna din nou la cheltuieli. O mare parte din apartamente sunt deja anvelopate termic iar cu cateva exceptii exista termopane la toate ferestrele.

Pentru ca au fost sfidati oameni au iesit in strada si i-au cerut constructorului sa plece pentru ca nu au nevoie de carpeala lor pe care ei nu au solicitat-o! Atunci, mai multi indivizi care pretindeau ca sunt reprezentantii constructorului a inceput sa ameninta oamenii sa spuna ca vor fi amendati cu suma de 50 de miloane de primarie toti cei care au deja anvelopat blocul pentru ca nu au facut-o autorizat, la fel si pentru cei cu termopane puse, iar pentru asta au chemat chiar mascatii sub pretextul ca oamenii le tranteste schela iar ei nu isi pot continua treaba.

Dupa ce au foat imprastiati cu mascatii oamenii au renunatat la protest. Acum asteapata sa le vina factura pentru o lucrare pe care nu au solicitat-o si care se executa in plina iarna.

Aceasta este a doua postare despre acest subiect si nimeni nu s-a deranjat sa ofere expilicatii pana acum. A facut solicitare de reabilitare termica asociatia fara sa consulte locatari? Sau ce criteriu a fost folosit pentru selectionarea acestor blocuri? Si suma pe care oamenii o au de plata acum cand au fost reabilitati cu forta cine le-o spune?

Asta se intampla astazi in Giurgiu-Romania. Iar urmatorul ai putea si tu!

2 COMENTARII

  1. Se face cu această anvelopare la fel ca şi cu drumul de centură, vrei nu vrei îţi luăm terenul ce dacă eşti tu proprietar .
    Împăratul nu cere voie , el dictează şi proştii execută numai că el nu a semnat nimic , niciodată , e curat ca lacrima atunci când ochii au trecut printr-o furtună de nisip.!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.