Nu vă supăraţi, aveţi ceva împotriva românilor muncitori, a celor care fac eforturi ca să-şi întreţină familia? Dacă n-au avut inspiraţia sau norocul sau curajul să devină antreprenori, asta înseamnă că merită să fie( poate chiar exploataţi şi batjocoriţi) amăgiţi cu “firimitura”, tot timpul constrânşi, speriaţi că rămân fără locul de muncă, trataţi cu aroganţă şi (nejustificată) superioritate?

Căci, de fiecare dată, politicienii de dreapta, când au pus mâna pe putere, prin măsurile lor, asta au demonstrat. Un fel de: luăm de la cei mulţi şi săraci, ca să le fie bine celor care au, oricum, mai mult. Este o concluzie uşor de demonstrat, simţită pe pielea tuturor celor care se încadrează în descrierea din primul paragraf.

Anul 2022 începe prost pentru unii dintre angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu. Exact la fel cum s-a terminat 2021.

După ce, în septembrie anul trecut, conducerea PNL-istă a Consiliului Judeţean Giurgiu a decis tăierea mai multor sporuri(pentru cei de la DGASPC fiind vorba despre sporul pentru proiecte), începând cu luna aceasta, unii salariaţi rămân şi fără sporul pentru condiţii vătămătoare sau periculoase. În decizia transmisă de către conducerea CJ Giurgiu către Sindicatul Protecţia Copilului Giurgiu este invocat un referat în baza unei adrese cu privire la o interpretare a unui raport… (dăm şi detalii, dacă este nevoie!).

În fine, conform legii, nu pare nimic necurat, dar moral… Fiindcă este o decizie care va afecta financiar circa 150 de familii, potrivit unor surse administrative care ne-au spus şi că ar fi vorba despre 200 de lei în minus, la salariu, pentru cei vizaţi.

De ce acum şi nu anul trecut sau în vară, când nu vor mai fi facturile atât de mari la utilităţi? De ce mereu tot tăieri şi nu stimularea, motivarea oamenilor, răsplătirea lor pentru munca depusă? De ce doar unii sunt afectaţi, iar alţii au doar beneficii? Cine stabileşte criteriile şi care sunt acestea?

De ce trebuie mereu să ajungem la strânsul curelei, la disponibilizări, de ce mereu e criză, sub administraţia liberală?

Probabil, nu vom primi vreodată un răspuns sincer la aceste întrebări, drept urmare, dacă azi tot e ziua cuvântului “Mulţumesc!”, suntem convinşi că angajaţii care au rămas fără bani la salariu le vor “mulţumi” aşa cum se cuvine celor responsabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.