Reprezentanţii ITPF Giurgiu au transmis, recent, un comunicat de presă în care precizează:

„În cursul acestei nopți(sâmbătă spre duminică, n.r.), în jurul orei 01.15, colegii noștri aflați în serviciu pentru supravegherea frontierei de stat au observat o persoană care se deplasa pe jos dinspre Bulgaria spre România.

În urma interceptării acesteia, pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoana în cauză este o femeie din Siria, în vârstă de 37 ani. Aceasta a declarat autorităților faptul că a călătorit din Turcia până la intrarea în țara noastră, într-un autoturism, condus de către un cetățean străin.

De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, a fost identificat mijlocul de transport precum și șoferul acestuia,un cetățean suedez, în vârstă de 43 ani. Cei doi străini intenționau să ajungă în Suedia.

Polițiștii de frontieră au procedat pentru fiecare situație expusă mai sus, la întreruperea călătoriei străinilor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia, șoferii precum și cele două mijloace de transport, au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.