Centrele de evaluare a pacienţilor cu COVID-19 şi pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, cât şi pentru cei cu alte patologii au fost principalele teme abordate marţi în cadrul unor videoconferinţe cu managerii de spitale şi reprezentanţii Direcţiilor de sănătate publică, convocată de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a subliniat importanţa centrelor de evaluare ambulatorie în care pacienţii infectaţi cu noul coronavirus vor fi investigaţi şi vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secţiilor de spital.

„Ne gândim la cele mai bune soluţii atât pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, cât şi la cei care au alte afecţiuni. Este esenţial ca spitalele să rămână funcţionale. Pacienţii cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a spus ministrul Sănătăţii, citat într-un comunicat transmis AGERPRES.

Secretarul de stat Adriana Pistol a precizat că este important ca pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe, a evidenţiat ea.

„Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluaţi şi trataţi gratuit atât pacienţii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi”, a afirmat preşedintele interimar al CNAS, Adela Cojan, conform comunicatului.

Ministerul Sănătăţii va realiza o centralizare a centrelor de evaluare şi va pune la dispoziţia cetăţenilor o hartă interactivă cu acestea cât mai rapid.

Sursă: presa centrală/ Ministerul Sănătăţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.