Măi, fraţilor, cum dracului se face că, ori de câte ori e dreapta la putere, hop şi criza?! Căci, dacă îi iei la bani mărunţi, încep imediat să se smiorcăie şi să dea vina pe aceasta. După „greaua moştenire”, desigur. Vai, dar e criză, vai, dar e pandemie, vai, dar nu ne descurcăm! N-avem bani, strângem cureaua, pardon: strângeţi cureaua! Foarte bine, nu vă descurcaţi? Plecaţi acasă şi lăsaţi-i pe cei care pot! De ce să sufere toată lumea, dacă voi nu reuşiţi să faceţi ce le-aţi promis, indiferent de condiţii? Fiindcă, un om cu adevărat priceput… la greu se vede, nu?

Am primit la redacţie un document pe care conducerea PNL-istă a Consiliului Judeţean Giurgiu l-a transmis recent către toate subordonatele. În documentul semnat şi de preşedintele Beianu, li se cere acestora să facă economie la energia termică.

Ce înseamnă „un consum economic(minim)”, domnule Beianu? Să fie sub 20 de grade, 23, 15, 21? Cât? Cât să nu le îngheţe mâinile pe tastatură? Să dea drumul 2-3 ore pe zi sau doar noaptea? Cum? EXPLICAŢI! Să fie suficient de cald cât să nu fie nevoie şi de geacă peste pulover şi vestă?

Şi, dacă-şi permite vreo subordonată să facă o nebunie şi să dea caloriferul „mai tare”, o puneţi să aducă bani de acasă? Serios? Sau cereţi iar de la primari să vă dea şi pentru CET-ul din municipiu? Păi, dacă tot le-a dat Cîţu răsplata, să v-o dea înapoi, ce dracului!

Ce înseamnă „orice depăşire de factură nejustificată se va imputa”? Ce înseamnă „nejustificată”? Vă imaginaţi că se duce careva la serviciu ca să facă saună în birou? Sau vreun angajat, de-al dracu, aşa, dă în blană căldura din calorifer ca să vă enerveze pe dumneavoastră şi să vă facă pagubă la bugetul(redus al instituţiei)?

Doamne, Dumnezeule, ce vremuri şi ce oameni, în atare vremuri…

Apoi, domnul Beianu este reprezentatul legal al minorilor din sistemul de asistenţă socială al judeţului Giurgiu. Cum ar veni, e „tatăl” lor. Din această postură, o să vă duceţi prin căsuţe şi o să le ziceţi micuţilor: „N-are tata bani, mai puneţi şi voi o haină mai groasă!”? (Adică, aşa faceţi şi acasă? N-am crede…). Sau o să săriţi vizitele cu pozatul aferent, iarna asta, pe la căsuţe?

Ca un cap de familie ce sunteţi, ar trebui să vă descurcaţi ca să le asiguraţi celor care depind de dumneavoastră confortul pe care l-aţi promis şi pe care îl merită, nu? Mai ales când vine vorba despre căldură, iarna asta, în plin val de COVID-19.

Bine, noi am scris din timp despre chestiunile astea. Vine dreapta? Austeritate, frig, sărăcie, ridicat din umeri, STRÂNGEŢI CUREAUA!… Ba e chiar mai rău decât anticipam.

Anyway, să nu ziceţi că nu v-am spus!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.