Prezent la o recentă conferinţă de presă a PSD Giurgiu, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a vorbit despre situaţia politică actuală, opinând că, deşi dreapta este responsabilă de dezastrul din România, preşedintele ţării tot pe Opoziţie dă vina.

„În acest moment, în România sunt patru crize suprapuse: sanitară, socială, economică şi politică. Abia de ieri(marţi, 5 octombrie, n.r.), criza politică a fost văzută şi de preşeditele ţării care, până atunci, ne zicea să stăm liniştiţi, că lucrurile sunt sub control. Acum, tot pe noi ne-a certat, susţinând că ar trebui să facem ce spune el. Numai că, cel care a generat şi este responsabil de toate aceste crize este tocmai Klaus Iohannis. Preşedintele, în decembrie 2020, a trecut cu tancul peste voinţa poporului român”, a spus Grindeanu, făcând referire la faptul că, deşi PSD a câştigat atunci alegerile parlamentare, Iohannis a girat un guvern de dreapta.

Grindeanu a explicat, la Giurgiu, şi de ce PSD doreşte alegeri anticipate, fiind singura cala pentru ca partidul să poată avea o guvernare stabilă.

„Astfel, PNL are două rezoluţii potrivit cărora nu va face alianţă cu PSD. Nici măcar nu i-a invitat nimeni. USR, care cu 10-12%, încearcă să dea linia politică în Parlament, îşi dau miniştri jos şi vor să se impună când sunt la guvernare, dar nici nu-şi asumă nimic. Se comportă ca şi cum n-ar fi fost aproape un an în Guvern, în ministere cheie. USR-iştii se comportă ca nişte virgine care-şi trăiesc viaţa pe reţelele de socializare şi au uitat să revină în realitate”, a spus Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD a precizat că AUR şi UDMR nu vor face vreodată coaliţie între ele, astfel, PSD, pe orice joc politic, nu poate face o majoritate confortabilă pentru a putea guverna pentru români.

„De aceea, singura soluţie este să ne întoarcem la popor, prin alegerile anticipate(…). Toţi parlamentarii PSD sunt de acord cu această soluţie!”, a subliniat Sorin Grindeanu, la Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.