Cred că v-aţi prins deja că sloganurile PNL din campaniile electorale – “Reclădim Giurgiu”, “O Românie Normală”- nu erau valabile pentru toată lumea.

“Reclădim”-ul s-a cam transformat în “dărâmăm”, iar normalul şi bunăstarea le simt doar ei.

Ne-PNL-iştii sunt condamnaţi la sărăci(r)e, prin îngheţarea veniturilor şi creşterea record a preţurilor la orice.

Am primit la redacţie o fotografie cu un bătrân din Malu, D.C., bolnav şi imobilizat la pat, singur şi neputincios. Persoana care ne-a trimis fotografia ne-a scris şi că primarul din comuna menţionată ar fi cerut sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu pentru întocmirea unui dosar social necesar pentru preluarea bătrânului şi mutarea lui într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu.

Aceeaşi sursă ne-a spus că preşedintele PNL-ist Dumitru Beianu ar fi ridicat din umeri şi, cu scuzele de rigoare, ar fi spus că nu are ce să-I facă. Nu am fost martori la discuţie, deci, dacă nu este aşa, aşteptăm un punct de vedere oficial pe acest subiect.

Într-adevăr, probabil căminele de bătrâni sunt supraaglomerate, dar, în aceste condiţii, oare de ce se doreşte închiderea Centrului de la Mironeşti(informaţie apărută, recent, în spaţiul public)?

Mai mult decât o mustrare a autorităţilor, ne dorim ca prin acest articol să-i determinăm pe cei care au în atribuţii asemenea cazuri să-şi facă datoria şi să-l ajute pe bătrânul din Malu!

Deoarece, nu sunteţi puşi acolo doar pentru ai voştri, sunteţi responsabili de toţi giurgiuvenii! Pentru că toţi vă plătesc salariile, nu doar PNL-iştii!

DREPT LA REPLICĂ- CJ GIURGIU

„Primarul Comunei Malu, Mirel Jantea, a fost înștiințat în urmă cu câteva zile că persoana în cauză, D.C., nu a mai fost văzută ieșind din casă.

Primarul a trimis poliția la adresa lui D.C., să verifice situația. S-a luat legătura cu familia acestuia, care nu dorește îngrijirea lui.

De la înștiințare și până la internare, starea sa de sănătate a fost zilnic monitorizată de asistenta medicală comunitară.

În data de 02.10.2021 a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, secția Neurologie, unde se află și în prezent.

Personalul medical a stabilit că D.C. se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale și este eligibil pentru internarea într-un centru de persoane vârstnice.

După externare, cel mai probabil va fi internat în Centrul de Asistență socio-medicală Mogoșești, unde va beneficia de asistență medicală, îngrijire și suport emoțional.

În ceea ce privește acuzația privind închiderea Centrului de la Mironești – este tot o dezinformare marca PSD. Se dorește, în fapt, din multe considerente, transformarea centrului într-unul pentru persoane cu dizabilități.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.