Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina a postat, astăzi, pe Facebook, un mesaj la un an de când administraţia giurgiuveană se află sub conducerea PNL.

„A trecut un an de administraţie PNL-istă, la Giurgiu! Vă amintiţi, stimaţi giurgiuveni, cum veneau PNL-iştii la voi, în campanie, ca să vă strângă mâinile, să vă pupe, să vă promită că vor face ei mii de proiecte pentru municipiu şi judeţ? Mai ştiţi cum se „jurau” pe galben că, dacă îi alegeţi pe ei, o să revoluţioneze administraţia, o să duduie economia locală, o să fie strada şi şantierul, că Spitalul va fi ca în filmele americane sau că rezultatele la examenele naţionale vor bate record peste record?

Erau în stare să se pună în genunchi în faţa dumneavoastră, ca să vă ceară votul, spunând orice le-a trecut prin minte ca să vă convingă! N-au făcut altceva decât să vă MINTĂ!

A trecut un an şi n-au făcut NIMIC! Mă scuzaţi, au făcut sute de poze la tăieri de panglici la proiectele PSD, şi-au angajat activul de partid, prietenii şi rudele în toate instituţiile şi şi-au umplut deja buzunarele cât pentru un mandat întreg. Dacă dumneavoastră ştiţi ce REALIZĂRI au PNL-iştii pentru GIURGIU, până acum, vă invit să le scrieţi mai jos!”, a scris Marian Mina, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, s-a „atacat” şi a postat următorul comentariu:

” Stiti administrație cat stiti limba chineza, domn’ deputat!

1. NU EXISTA, in cj, vreun proiect PSD!

2. Cele mai relevante proiecte au fost scrise fara aportul Dvs. pretios, ocupat fiind, in cele 30-50 de minute cat alocați zilei de lucru, sa butonați telefonul..

3. Dvs., in mod direct, vi se datorează faptul ca proiecte cu fonduri europene, 411, 603, finanțate din 2011, plus alte proiecte finanțate din 2012, 404, 412D, 401A, 611, 601, nu au fost finalizate in 8 ani, dintre care 4 cu Dvs. valoros cârmaci.

Concluzia mea: Mergeti la păcănele, acolo sunteti expert!”

La rândul său, Marian Mina i-a răspuns şi îl acuză pe Beianu de ipocrizie şi minciună. Iată întreg comentariul:

„De obicei, nu le răspund frustraţilor, dar o să fac o excepţie pentru că Dumitru Beianu minte cu neruşinare!Eu înţeleg că îl supără adevărul, atunci când spun că n-a făcut NIMIC într-un an de mandat, dar mi se pare înjositor să-ţi ascunzi incompetenţa, aruncând pisica moartă în curtea altuia! Într-un comentariu, la postarea mea anterioară, domnul traseist Beianu spune că nu există în Consiliul Judeţean vreun „proiect PSD”. În sensul că nu sunt proiectele „lui Mina”, ci ale echipei. Nici n-am afirmat vreodată altfel, dimpotrivă, de fiecare dată am făcut această precizare, inclusiv în materialele de campanie.Consider că dl. Beianu suferă de ipocrizie cronică, el fiind acela care se laudă cu munca altora, punându-şi poza cu el pe toate realizările echipei CJ Giurgiu, din primul său mandat.

Mai mult, se pozează şi tăind panglici la proiecte cu care nu are absolut nicio legătură. Nici Vasile Mustăţea nu şi-a permis să facă aşa ceva, iar eu nici atât! Foştii colegi din CJ Giurgiu pot confirma acest lucru.

Mai puţin lui Beianu, dar giurgiuvenilor vreau să le amintesc(şi îi mulţumesc domnului traseist pentru că mi-a ridicat mingea la fileu!) doar câteva dintre lucrurile bune care s-au întâmplat în judeţ, în mandatul trecut.Astfel, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu au fost făcute investiţii în 4 ani, câte nu s-au făcut în 8- în timpul domniei PNL.Au fost achiziţionate, în perioada 2017- 2019, peste 330 de echipamente medicale sau mobilier specific actului medical pentru toate secţiile. Amintesc doar noul Computer Tomograf, RMN-ul, mamograful, ecografe, electrocardiografe, mese pentru operaţii, echipamente de screening auditiv, trusă medicala de endoscopie-colonoscopie şi multe alte asemenea dotări atât de necesare! Totodată, medicii spitalului au primit echipamente de ultimă generaţie pe care alte spitale mai mari din ţară nu le au.

Proiectele prin PNDL reprezintă un succes al administraţiei PSD şi punct. Mi-ar plăcea să înceteze PNL-iştii să se mai laude cu iniţiativele şi cu realizările noastre.Doar pe PNDL I, au fost finanţate la Giurgiu 124 de obiective, cu o valoare totală de la bugetul de stat de aproape 600 de milioane de lei. Pe PNDL II, judeţul Giurgiu a avut alocat un buget de peste 784 de milioane de lei pentru finanţarea a 194 de proiecte. La nivelul Consiliul Judeţean, au fost modernizaţi prin PNDL, în ambele etape, un total de 134 de kilometri de drum judeţean din totalul de 530 de kilometri de drumuri judeţene, împărţite astfel: şase contracte de finanţare pe PNDL I, 34 de kilometri, cu o valoare de peste 27,6 milioane de lei, iar pe PNDL II, 13 contracte în valoare de aproape 138 de milioane de lei, cu o lungime reabilitată de 100 de kilometri de drumuri.

Cât priveşte înşiruirea aceea de drumuri judeţene din comentariul lui Dumitru Beianu, mi se pare că a depăşit orice limită a bunului simţ, ca să nu zic a realităţii.Cele mai multe sunt proiecte începute de dânsul, blocate de predecesorul său şi deblocate în timpul mandatului meu. DJ 504 după dezastrul lăsat de Beianu şi de Mustăţea, l-am finalizat. Pe DJ 603, cu mari probleme tot din primul mandat al lui Beianu, l-am lăsat finalizat în proporţie de 95%, iar DJ 411(încurcat tot de pe vremea lui Beianu) e la DNA, cu o sesizare împotriva sa făcută de propriul său coleg. Acum, că aţi revenit la butoane, sigur nu le terminaţi nici de data asta! Apropo, când eraţi la PSD, parcă nu eraţi aşa de agresiv în limbaj!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.