Polițiștii de frontieră giurgiuveni împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au depistat un cetățean străin, ascuns în vegetația din zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu. Tânărul a fost preluat ulterior de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În ziua de 22.09.2021,  polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au derulat o acțiune care a vizat prevenirea și combaterea fenomenului de migrație ilegală.

În acest context, în vegetația din apropierea punctului de trecere a frontierei, a fost descoperit ascuns un bărbat, cetățean afgan, în vârstă de 18 ani. Tânărul a declarat autorităților faptul că, aflându-se pe teritoriul Turciei, într-o parcare,  s-a urcat în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Acesta a coborât din automarfar înainte de efectuarea controlului la frontieră și  intenționa să ajungă pe teritoriul Germaniei.

Totodată, în cadrul cercetărilor a fost identificat și mijlocul de transport în care a călătorit tânărul afgan. Autocamionul era condus de un cetățean român, în vârstă de 44 de ani.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetățeanului străin, iar conform protocolului româno-bulgar, acesta a fost preluat de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.                           

Comunicat de presă ITPF Giurgiu-

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

                                       Inspector principal de poliție

Roxana Popazu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.