PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală internă a premierului Florin Cîțu pentru șefia PNL.

Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania lui Cîțu, realizate de angajații Cancelariei premierului, constituie probe temeinice, nu doar indicii, care justifică pe deplin o astfel de anchetă, mai ales în condițiile existenței în trecut a nenumărate spețe similare pentru care s-au constituit dosare penale.
Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului, cu titlul „Florin Cîțu candidat pentru președinția PNL”, arată că premierul Cîțu și-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern și folosește, în mod necuvenit, resursele și personalul bugetar în lupta sa politică din partid.
Acest fapt se circumscrie unei infracțiuni de corupție săvârșită de la cel mai înalt nivel al statului român.

Este vorba de încălcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, conform căruia folosirea influenței ori autorității funcției de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii unui folos necuvenit pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoare de la unul la 5 ani, iar tentativa se sancționează conform legii.

Comunicat PSD

1 COMENTARIU

  1. […] PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală internă a premierului Florin Cîțu pentru șefia PNL. Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania lui Cîțu, realizate de angajații Cancelariei premierului, constituie probe temeinice, […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: PSD: Cîţu şi-a stabilit sediul de campanie în biroul de la Guvern […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.