Deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu a scris despre acest subiect, pe pagina sa de Facebook.

„2020 a fost anul în care s-au născut cei mai puțini copii în #România, din ultimii 100 de ani. Dacă vom continua în acest ritm, există riscul ca populația țării să scadă până la 15 milioane de locuitori în 2050.Creşterea #natalităţii ar trebui să fie o preocupare serioasă pentru cei care guvernează astăzi, însă, din păcate, prin toate deciziile luate, Dreapta arată că pentru ei #copiii NU reprezintă o prioritate.

#PSD, însă, a pregătit şi va promova un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii. Principalele prevederi sunt:

1. Creșterea #alocației pentru copii – 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani.

2. Creșterea #deducerilor acordate salariaților care au copii – Deduceri consistente, de la 1.000 până la 3.000 de lei, în funcție de numărul de copii, pentru angajații cu salarii mici și medii, de până la 5.000 de lei brut. Prin această măsură se asigură creșteri de venituri pentru 85% din salariați.

3. Introducerea unui #stimulent educațional pentru copiii din familiile defavorizate – Se acordă tichete sociale în valoare de 1.000 de lei, pe lună, pentru copiii cu vârsta între 0 – 3 ani și de 1.500 de lei, pe lună, pentru copiii cu vârsta între 3 – 6 ani, familiilor cu venituri lunare mai mici de 1.000 de lei/lună/persoană.

Acest proiect de lege reprezintă doar un prim pas dintr-un amplu #program menit să determine creșterea natalității. În acest demers vital pentru România, PSD s-a consultat și va colabora strâns cu organisme internaționale precum #UNICEF, dar și cu cele mai reprezentative organizații din domeniu ale societății civile. Este momentul unui veritabil Pact Național pentru #Redresare Demografică”, a scris Cristina Elena Dinu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.