Chiar dacă, în faţa camerelor de filmat, zâmbind galeş, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, cere cu insistenţă păreri, sugestii şi critici asupra a ceea ce spune şi face, în fapt nu le înghite. Deloc. Criticile, Doamne!, cu atât mai puţin. De multe ori, dacă nu-s conforme cu declaraţiile sale, le ia ca pe un afront şi reacţionează ca atare. Gazetarii sunt nişte „analfabeţi”, „nepricepuţi”, iar adversarii politici… idem. Nu s-a exprimat domnia sa chiar aşa, dar un mic „creion”- prelungire-a domniei sale, întocmai. Ceea ce nu-i face cinste domniei sale.

Noroc că nu contează. Nici creionul.

Trecem peste cele două domenii şi vă dau un singur exemplu din administraţie. Dezbaterile pe buget(2021), unde consilierii judeţeni ai PSD au fost mai mult decât ironizaţi, ca să nu spunem aproape jigniţi, când i-au atras atenţia că proiectul de hotărâre aferent conţine multe greşeli. Ori dl. Beianu ştia şi a adoptat o atitudine defensivo-agresivă( cumva firească, dar nu pentru un politician trecut prin atâtea partide, de atâţia ani), ori nu ştia şi tot acolo ajungem.

Azi, în şedinţă a CJ Giurgiu, Dumitru Beianu a admis că multe dintre greşelile semnalate de social-democraţi au fost corectate. Asta, după ce PSD Giurgiu a transmis atât Prefecturii, cât şi Finanţelor adrese ce cuprindeau aspectele respective.

RECITEŞTE! Marian Mina: Bugetul Consiliului Judeţean Giurgiu pentru 2021, plin de greşeli. Vom face adrese către Finanţe şi Prefectură

Sigur, nu e târziu, dar doar dacă învăţăm ceva din asta.

Oricum, preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a zis-o clar, pe pagina sa de Facebook: „Autosuficienţa nu duce la nimic bun. Iar ca lider al unei instituţii publice, ca şef de judeţ, să pretinzi că eşti atotştiutor şi să te comporţi ca atare nu te va ajuta să faci ceea ce le-ai promis oamenilor că vei face.

În urmă cu o lună, atrăgeam public atenţia asupra faptului că bugetul pe 2021 al Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu este plin de greşeli şi, pe alocuri, chiar încalcă legile în vigoare. Inclusiv consilierii judeţeni ai PSD i-au atras atenţia preşedintelui Dumitru Beianu pe această temă, însă au fost ironizaţi şi „puşi la colţ”. Ulterior, am trimis adrese către Finanţe şi Prefectura Giurgiu în care am cuprins toate aspectele respective, pentru ca toate greşelile să fie remediate.

În stilu-i caracteristic, prefectul Aneta Matei ne-a răspuns sec şi ne-a comunicat că nu este de competenţa instituţiei pe care o conduce. Total greşit! Rolul său este tocmai acela de a veghea la respectarea Legii de către autorităţile aflate în subordine sau doar colaboratoare. Oricum, nu aveam pretenţii. Important este că, în mare, parte modificările au fost făcute, deci cei de la judeţ s-au conformat. Lucru pe care l-a recunoscut chiar Dumitru Beianu, azi, în şedinţă a Consiliului Judeţean.

Noi, „muritorii de rând”, am avut dreptate, iar „atotştiutorul” Dumitru Beianu a greşit. Scuzele sunt acceptate şi ne oferim să-i acordăm consultanţă gratuită la orice proiect, de acum înainte!.

O facem doar pentru giurgiuveni, evident!„.

1 COMENTARIU

  1. […] Chiar dacă, în faţa camerelor de filmat, zâmbind galeş, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, cere cu insistenţă păreri, sugestii şi critici asupra a ceea ce spune şi face, în fapt nu le înghite. Deloc. Criticile, Doamne!, cu atât mai puţin. De multe ori, dacă nu-s conforme cu declaraţiile sale, le ia ca […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: CJ Giurgiu corectează din greşelile la buget, reclamate de social-democraţi. Mina: „Scuzele sun… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.