În România, străin să fii, noroc să ai, când la Putere e Dreapta! Zeci, poate chiar sute de mii de firme româneşti au pus lacătul pe afacere, în ultimul an şi jumătate. Alte tot atâtea sunt în pragul falimentului. Ceea ce pentru noi este un dezastru, pentru străini a devenit mană cerească.

Guvernele de dreapta au oferit cu generozitate, în conferinţe de presă, doar vorbe frumoase despre sprijin pentru mediul de afaceri autohton. Or să facă, or să dreagă! Au ţinut-o în promisiuni până când a devenit, iată, foarte, foarte târziu. Prea târziu pentru români, la timp pentru băieţii deştepţi din afară.

Săptămâna trecută, la Primăria Giurgiu, a avut loc o conferinţă de presă în care conducerea instituţiei menţionate, cea a Consiliului Judeţean Giurgiu şi un reprezentant al olandezilor de la CT Park s-au dat în spectacol, tipic PNL-ist, anunţând cu surle şi trâmbiţe că această companie va oferi burse tinerilor care aleg învăţământul dual. 400 de lei o bursă.

Foarte drăguţ, dar ce i-o fi apucat? De ce şi de unde până unde? Începe să devină clar. CT Park are o franciză şi la Bolintin Deal pentru care a fost scutită de impozit pe anul 2020. Asta, într-o şedinţă chiar înainte de alegerile locale de anul trecut.

Unde mai pui că este pregătit un proiect de hotărâre al CL Bolintin Deal pentru scutirea CT Park de impozit pentru încă 3 ani?! Proiectul va fi supus aprobării în şedinţa de joi, 27 iunie.

Şi dacă vor fi, să zicem, 3-4 clase a câte 30 de elevi care vor să înveţe meserie, tot nu poţi să compari suma cheltuită cu bursele faţă de cele aproape 5 milioane de lei câtă economie faci, din mărinimia PNL-iştilor.

Dacă-i ordin, cu plăcere! Căci marea Hotărâre privind scutirea de impozit în cazul acestei companii e dată de la nivel înalt. Încă de pe 31.12.2020. În ajun de An Nou, ca hoţii.

CT Park se ocupă cu achiziţionarea de terenuri pe care amenajează hale pe care, ulterior, le închiriază. Adicătelea, străinii ne cer bani pe propriul pământ. Băieţi deştepţi, v-am zis.

Ce păcat că nu noi suntem băieţii deştepţi!

Măcar dacă această companie ar produce ceva. Sigur, produce profit. Pentru ea însăşi. Măcar dacă ar ajuta localitatea unde s-a făcut investiţia. Dar, dacă nu mai plăteşti impozit, care-i ajutorul? Câţi angajaţi din Bolintin plătesc şi cu cât? Maximum 20 cu 1.500 lei, minim pe economie, cumva?

Ei cu beneficiile, noi cu mult praf în ochi!

1 COMENTARIU

  1. […] În România, străin să fii, noroc să ai, când la Putere e Dreapta! Zeci, poate chiar sute de mii de firme româneşti au pus lacătul pe afacere, în ultimul an şi jumătate. Alte tot atâtea sunt în pragul falimentului. Ceea ce pentru noi este un dezastru, pentru străini a devenit mană cerească. Guvernele de dreapta […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Pentru STRĂINI se poate, pentru ROMÂNI, nu! Compania care se laudă că va da burse giurgiuvenilor… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.