Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat patru cetățeni, doi români și doi bulgari, care au prezentat pentru control  autorităţilor competente, teste negative false pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2. Doi dintre aceștia, cetăţeni români, doreau să intre pe teritoriul Bulgariei, ceilalți doi, cetăţeni bulgari, doreau să intre în România.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, doi bărbați, în vârstă de 23 de ani, respectiv 28 ani, de naționalitate bulgară, care au prezentat pentru control teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, cu scopul de a călători în România.

De asemenea, tot în acest sfârșit de săptămână, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de ieșire din ţară, doi bărbați, ambii cetăţeni români în vârstă de 24 de ani, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, cu scopul de a li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, echipele comune de control au efectuat verificări suplimentare,  constatând că documentele prezentate sunt false.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cei doi bulgari au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de cei doi români, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals, respectiv fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

Aceștia au renunțat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comunicat de presă ITPF Giurgiu

1 COMENTARIU

  1. […] Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat patru cetățeni, doi români și doi bulgari, care au prezentat pentru control  autorităţilor competente, teste negative false pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2. Doi dintre aceștia, cetăţeni români, doreau să intre pe teritoriul Bulgariei, ceilalți doi, cetăţeni bulgari, doreau să intre în România. […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Doi români şi doi bulgari, prinşi în Vama Giurgiu cu teste false pentru infecţia cu SARS-COV-2 […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.