Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a postat, pe pagina sa de Facebook, o declaraţie pe acest subiect.

„Pe 1 și 2 martie, două multinaționale au depus la #CFR trei facturi în valoare totală de 133 de milioane de lei. Funcționarii se execută cu maximă celeritate, iar firmele cu sedii luxoase în țări calde și liniștite încasează sumele respective în 10 zile de la depunerea facturilor. Asocierea FCC Construccion – Astaldi trebuie să încaseze în total 566 de milioane de euro pentru lucrări la tronsonul de cale ferată de 40 Km dintre Gurasada – Simeria.

Este îmbucurător faptul că CFR plătește așa de repede lucrările efectuate. Sunt revoltat însă de faptul că italienii și spaniolii nu se grăbesc deloc să facă același lucru atunci când este vorba despre plata #subcontractorilor români. La aceeași lucrare, o firmă din #România a avut nevoie de un proces care durează din luna mai a anului trecut pentru a-și încasa banii de la cele două companii. Diferența este clară. Plata spaniolilor și a italienilor se face la 10 zile de la facturare, plata românilor ajunge în cont după aproape 270 de zile. În spatele acestor cifre cutremurătoare stă și situația ingrată în care o firmă românească execută lucrarea, dar niște multinaționale „vămuiesc” banii și opresc #profituri uriașe.

Este revoltător tratamentul pe care CFR îl aplică antreprenorilor din România. În realitate, marile lucrări de #infrastructură sunt realizate de români, iar facturile poartă nume pompoase și întortocheate cu rezonanță străină. Profitul pleacă din România, iar companiile noastre nu se pot dezvolta. Dincolo de revoltă, CFR ar putea să ia act de faptul că o companie românească face lucrări și nici măcar nu este declarată oficial subcontractor în afacerea cu Astaldi și FCC Construccion. Sute de firme de la noi trăiesc în această situație și sunt nevoite să cerșească profitul mic fără ca vreo #autoritate să ia măsuri”, a scris Marian Mina, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a postat, pe pagina sa de Facebook, o declaraţie pe acest subiect. „Pe 1 și 2 martie, două multinaționale au depus la #CFR trei facturi în valoare totală de 133 de milioane de lei. Funcționarii se execută cu maximă celeritate, iar firmele cu sedii luxoase în țări calde și […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Deputat Marian Mina: „Este revoltător tratamentul pe care CFR îl aplică antreprenorilor din Rom… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.