Într-o recentă conferinţă de presă, deputaţii PSD de Giurgiu Marian Mina şi Cristina Elena Dinu au discutat despre campania de vaccinare împotriva COVID-19, despre cum se desfăşoară aceasta la nivel central, dar mai ales judeţean.

Campania de vaccinare este prezentată de către cea mai toxică coaliţie drept una de mare succes, când, de fapt, este un eşec răsunător. Mai mult, se contrazic unii pe ceilalţi. Premierul Cîţu spune că România ar fi pe locul 4, în Europa, în ceea ce priveşte vaccinarea, în timp ce vicepremierul Barna spune că suntem pe locul 25. Nu ştiu ce pot înţelege românii din declaraţiile lor. De altfel, de 4 luni, această coaliţie doar asta face, se ceartă. Se ceartă pe ciolan, pe funcţii, pe bani publici. Nu s-au ocupat nici de creşterea numărului de paturi la ATI, iar numărul mic de români care s-au vaccinat este consecinţa unei gestionări proaste a campaniei menţionate. Şi sunt convins că vom ajunge chiar ultimii în Europa şi la acest capitol, întrucât PNL şi USR Plus sunt preocupaţi doar de scandal şi de propriile buzunare”, a declarat deputatul Marian Mina.

Din nefericire, Giurgiu este printre cele trei judeţe unde nu se mai înscrie nimeni pentru vaccinarea împotria COVID-19. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de preocupare a autorităţilor centrale şi judeţene. Pacienţii vulnerabili, cu nevoi, aceia care nu au posibilitatea să intre pe platforma informatică sau nu ştiu să o facă, cei care nu au bani ca să se deplaseze către centrele de vaccinare, aflate la zeci de kilometri distanţă de casele lor, nu au fost ajutaţi să aibă acces la vaccin chiar de către cei care coordonează la nivel de judeţ campania de vaccinare. S-au vaccinat până acum cei care se duceau oricum la vaccinare. În judeţul Giurgiu, acest bazin populaţional s-a epuizat mai rapid decât în alte judeţe, deşi veţi vedea că se va întâmpla acelaşi lucru în toată ţara. Pe de altă parte, probabil jumătate dintre cei vaccinaţi în judeţul Giurgiu nici nu sunt giurgiuveni.

Acum, pentru a continua campania de vaccinare, va trebui ca autorităţile să facă mai mult decât să se pozeze pe la uşile şi în centrele de vaccinare. Trebuie să ia măsuri concrete pentru ca cei care au nevoie de sprijin să ajungă să se vaccineze.

Fac din nou un apel către autorităţi şi aştept să văd dacă şi ce măsuri vor lua pentru ca populaţia vulnerabilă să se vaccineze!”, a spus, în conferinţă de presă, deputatul Cristina Elena Dinu.

1 COMENTARIU

  1. […] Într-o recentă conferinţă de presă, deputaţii PSD de Giurgiu Marian Mina şi Cristina Elena Dinu au discutat despre campania de vaccinare împotriva COVID-19, despre cum se desfăşoară aceasta la nivel central, dar mai ales judeţean. „Campania de vaccinare este prezentată de către cea mai toxică coaliţie drept una de mare succes, când, de fapt, este […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Giurgiu, printre judeţele unde nu se mai înscrie nimeni la vaccinare?! […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.