Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a prezentat, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică pe tema sumelor de echilibrare acordate primăriilor de către Consiliul Judeţean Giurgiu.

„Stimaţi colegi de la PNL,

De când aţi preluat puterea în România, nu aţi făcut altceva decât să duceţi răzbunarea şi mita politică pe cele mai înalte culmi. Nu v-a preocupat decât să acaparaţi, prin orice mijloace, tot ce înseamnă instituţie publică şi să executaţi financiar pe oricine nu este cu voi!

Şi, deşi vă lăudaţi, înainte de alegerile locale, că în partidul vostru nu mai este loc de „traseişti”, prin presiuni, ameninţări şi tot felul de promisiuni, v-aţi sporit numărul de membri, luând cu arcanul tot ce aţi putut din Partidul Social Democrat. Cazul judeţului Giurgiu este printre cele mai elocvente.

Pe unii dintre edilii care v-au picat în capcană i-aţi răsplătit. Pentru comunele giurgiuvene unde PNL a câştigat localele, dar mai ales alegerile parlamentare, s-au mai găsit bani, începând cu sumele date din fondul de rezervă şi, iată, până la alocarea de bani pentru echilibrarea bugetelor locale.

Adevărul este, însă, că aţi răsplătit trădarea! Aţi pus-o la rang de cinste, alături de şantaj, mită şi ipocrizie politică.

În acelaşi timp, nu faceţi altceva decât să condamnaţi la subdezvoltare foarte multe comune unde giurgiuvenii au singura vină că primarul lor a fost loial echipei cu sprijinul căreia a ajuns în funcţia cu pricina. Răzbunarea voastră pe un primar PSD afectează întreaga comunitate de care acesta răspunde. În fapt, voi spuneţi STOP modernizării şcolilor, dispensarelor, drumurilor, precum şi altor investiţii de care toţi giurgiuvenii merită să se bucure, nu doar cei care susţin PNL!

Din bugetul judeţului Giurgiu pentru anul 2021, sumele alocate comunelor conduse de edili social-democraţi au fost date în bătaie de joc. Am mai văzut o asemenea „împărţeală” doar pe vremea odiosului PDL. De fapt, actualul PNL, acaparat de vechii portocalii, este cea mai urâtă versiune a PDL-ului pe care o puteam avea la Putere.

Astfel, de la cap la coadă, toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Giurgiu, unde alegerile parlamentare au fost câştigate de PSD, primesc un miliard, un miliard şi jumătate de lei vechi. Sunt convins că nu mi se pare, însă tot un fel de încercare de mituire par a fi şi cele 2-3 miliarde de lei vechi, date câtorva primari social-democraţi. În acelaşi timp, primarii PNL se mândresc cu sume pentru echilibrare între 4 şi 7 miliarde de lei vechi.

Nu puteţi spune că le-aţi dat mai puţin unora pentru că nu au proiecte, căci au foarte multe proiecte în derulare sau care urmează să înceapă. Singurul criteriu de alocare a sumelor de echilibrare a fost carnetul de partid!

Comunităţilor conduse de primari PSD le-aţi tăiat finanţarea pe toate căile, începând cu Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi, iată, le refuzaţi şi sprijinul de la bugetul de stat. Sumele oferite totuşi nu îi ajută nici măcar pentru funcţionare, cu atât mai puţin pentru cofinanţări ale unor proiecte europene.

Pentru giurgiuvenii din comune precum Buturugeni, Greaca, Mârşa, Slobozia, Valea Dragului, Ulmi, Găujani, Ogrezeni, Isvoarele, aţi spus „NU prea sunt bani”, la toate alocările bugetare din ultimul an şi aţi spus un NU categoric la amendamentele ce vizau proiecte importante pentru comunităţi. Ce doriţi, de fapt, să puneţi lacătul pe primăriile respective până când cei care conduc instituţiile vă vor cădea în genunchi?

Este strigător la cer ce se întâmplâ în România anului 2021, într-un judeţ unde PNL-ul s-a lăudat că va curge lapte şi miere pentru toată lumea, dacă pun ei mâna pe întreaga putere. S-au convins, însă, giurgiuvenii, că, de fapt, râuri de lapte şi miere curg doar pentru voi, PNL-işti, şi pentru ai voştri! Vă asigur, stimaţi colegi, că voi face tot ceea ce pot, în spiritul şi litera legii, ca să înceteze aceste abuzuri, nedreptăţi şi ca toţi giurgiuvenii să beneficieze de un trai mai bun pe care PNL-ul l-a promis înainte să se vadă cu sacii în căruţă!”- Deputat Marian Mina.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a prezentat, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică pe tema sumelor de echilibrare acordate primăriilor de către Consiliul Judeţean Giurgiu. „Stimaţi colegi de la PNL, De când aţi preluat puterea în România, nu aţi făcut altceva decât să duceţi răzbunarea şi mita politică pe cele mai înalte […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: DECLARAŢIE POLITICĂ: „PNL pedepseşte mii de giurgiuveni şi îi condamnă la subdezvoltare, doa… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.