Deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu a adresat întrebarea ministrului Sănătăţii şi celui al Muncii.

În România, în ultimul an, aproape 100 de cadre medicale au căzut la datorie, în lupta împotriva noului coronavirus. Sunt oameni care au luptat până la epuizare pentru a salva zeci, sute, chiar mii de pacienţi, în detrimentul propriei lor sănătăţi, propriei lor vieţi. La iniţiativa unui coleg senator, medic de profesie, anul trecut, a fost adoptat în Parlament un act normativ, Legea nr. 56/2020- „Lege pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19”, ce prevede acordarea dreptului legal la pensia de urmaş şi a restului drepturilor adiţionale, în cazul celor decedaţi la datorie.

Numeroasele memorii primite de la sindicatele din domeniul sanitar reclamă faptul că, din nefericire, în acest moment, această lege nu este aplicată.

De aceea, am transmis o #Întrebare către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, respectiv ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Astfel, doresc să aflu dacă Ministerul Sănătăţii a respectat prevederile legii şi a suportat cheltuielile ocazionate de deces, în cazul personalului medical care a pierdut lupta cu SARS-COV 2, şi câte persoane au fost beneficiare, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Giurgiu.

De asemenea, sper să primesc răspuns şi în ceea ce priveşte numărul pensiilor de urmaş, acordate, în cuantumul prevăzut de Legea 56/2020 de către Casa de Pensii, tot la la nivel naţional, cât şi în judeţul Giurgiu.

În plus, i-am rugat pe cei doi miniştri să spună ce vor întreprinde concret Ministerul Sănătăţii/Ministerul Muncii pentru a pune în aplicare această lege care răsplăteşte sacrificiul făcut de lucrătorii din sănătate, cei care au fost permanent în prima linie, în lupta împotriva SARS-COV 2.

Vă voi comunica răspunsul lor, stimaţi giurgiuveni, atunci când îl voi primi!”, a scris deputatul social-democrat giurgivean pe pagina sa de Facebook, despre acest subiect.

1 COMENTARIU

  1. […] Deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu a adresat întrebarea ministrului Sănătăţii şi celui al Muncii. „În România, în ultimul an, aproape 100 de cadre medicale au căzut la datorie, în lupta împotriva noului coronavirus. Sunt oameni care au luptat până la epuizare pentru a salva zeci, sute, chiar mii de pacienţi, în detrimentul propriei […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Deputatul Elena Dinu, întrebare pe tema acordării pensiei de urmaş copiilor cadrelor medicale dec… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.