Pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:

  • asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier produs pe DJ 601

Evenimentul rutier a avut loc sâmbătă, în jurul prânzului, pe DJ 601, fiind implicat un singur autoturism. Echipajul de pompieri din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, ajuns la fața locului, a găsit autoturismul răsturnat pe plafon, în afara părții carosabile. Conducătorul auto și pasagera au ieșit singuri din mașină și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, prin deconectarea bornelor de la autoturism.

  • stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Ulmi

Incendiul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 11:30. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Aceștia au constatat că ardea funinginea din interiorul coșului de fum și au acționat rapid pentru ca flăcările să nu se extindă. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de coșul de fum necurățat corespunzător.

  • asigurarea măsurilor PSI la un stâlp electricitate care flama, în municipiul Giurgiu

Intervenția a avut loc sâmbătă noapte, pe strada Mărășești. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, au asigurat zona respectivă şi au solicitat sprijinul unei echipe din cadrul societăţii de furnizare a energiei electrice pentru remedierea problemei.

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 21 de situații;
  • informarea cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Comunicat de presă ISU Giurgiu

1 COMENTARIU

  1. […] Pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal: asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier produs pe DJ 601 Evenimentul rutier a avut loc […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Misiunile pompierilor giurgiuveni, în weekend […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.