Guvernul Cîţu taie tot de la popor şi, iată, n-au ratat nici bisericile. Doar de la ei nu taie…

„Secretariatul General al Guvernului va oferi bani Bisericii prin trei programe în 2021, iar suma cumulată ajunge la puțin peste 760 de milioane de lei.

1. Bugetul pentru construcția și restructurarea lăcașurilor de cult

Proiectul prevede reducerea fondurilor alocate pentru construcția și restructurarea bisericilor, de la circa 249 de milioane de lei în 2020 la doar 28 de milioane de lei anul acesta. Acești bani vor fi folosiți pentru funcționarea atât a lăcașurilor de cult, cât și a muzeelor religioase.

2. Sprijin financiar pentru salarizarea personalului de cult

În schimb, contribuția statului la salarizarea personalului de cult este programată să crească cu 2,36% în anul acesta, de la 731,95 milioane lei în 2020 la 749,25 milioane lei în 2021. De asemenea, din acești bani este sprijinită și Biserica Ortodoxă care își desfășoară activitatea în afara țării.

3. Alocații bugetare pentru salarizarea personalului din învățământul teologic

Totodată, bugetul pentru personalul din învățământul teologic crește anul acesta cu 33% față de 2020, suma acordată ajungând la 8,83 de milioane de lei pentru acest capitol.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere privată cu Patriarhul Daniel.

Sursă: Jurnalist.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Guvernul Cîţu taie tot de la popor şi, iată, n-au ratat nici bisericile. Doar de la ei nu taie… „Secretariatul General al Guvernului va oferi bani Bisericii prin trei programe în 2021, iar suma cumulată ajunge la puțin peste 760 de milioane de lei. 1. Bugetul pentru construcția și restructurarea lăcașurilor de cult Proiectul prevede […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Guvernul a tăiat(şi) banii bisericilor. Bugetul, cu aproape 89% mai mic față de cel de anul trec… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.