Declaraţie politică a deputatului social-democrat giurgiuvean Cristina Elena Dinu:

„Viața e complexă și are multe aspecte” – este o replică de senzație dintr-un film celebru. Cam așa se întâmplă și în politica românească. PSD a câștigat alegerile parlamentare, dar chiriașul de la #Cotroceni a decis că vrea „guvernul meu” și „majoritatea mea parlamentară”, în disprețul voturilor exprimate de #români. Acum, Iohannis și „Dreapta unită” au dat startul la o nouă etapă a tăierilor drepturilor românilor, după cele efectuate anul trecut de guvernele Orban.

Am avertizat în campania electorală de la sfârșitul anului trecut că executivul PNL-USR va readuce pe noi culmi #austeritatea în #România. La vremea respectivă, șefii acestor partide nu le-au spus oamenilor că „#nu se pot” majora #pensiile, că „nu se pot” acorda #vouchere de vacanță sau că „nu se mai poate” acorda gratuitatea pe CFR pentru #studenți.

Practic, liderii dreptei i-au #mințit pe toți românii, furând astfel voturile tuturor, până și a celor care au avut încredere în ei. Ajungem astfel în situația în care peste șapte milioane de români vor fi afectați de măsurile de austeritate ale Guvernului „Nu se poate”, din toate categoriile: salariați, pensionari, tineri, copii, antreprenori, Horeca.

Actualul premierul, ministrul Finanțelor de atunci, le promitea în plină campanie pensionarilor că pensiile vor crește cu 8,1% din ianuarie 2021. Mai mult, chiar în programul lor de guvernare au scris minciuna negru pe alb: „Va continua să se majoreze anual valoarea punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflației și minim 58,5% din rata de creștere a salariului mediu brut pe economie”, se arată în Programul de #guvernare PNL-USR+PLUS-UDMR, pagina 155!

Acum, liderii coaliției de la guvernare le spun românilor că #majorarea pensiilor nu poate fi făcută din cauza…destinului! În aceste condiții, ne întrebăm pe bună dreptate de ce mai avem guvern, dacă nu poate face nimic pentru populație, dacă nu poate sprijini relansarea economiei, dacă nu generează bunăstare cetățenilor.

Nici tăierea voucherelor de vacanță nu a fost anunțată în campanie de niciunul dintre partidele din coaliția de guvernare, ba dimpotrivă, ei susțineau că vor relansa economia și vor sprijini sectorul Horeca. Eliminarea voucherelor de vacanță, o excelentă măsură stimulativă de susținere a turismului autohton luată de PSD, ilustrează perfect viziunea economică dăunătoare a „Guvernului taie tot”, care mizează pe o economie infimă la buget. În realitate, efectul va fi o nouă lovitură sub centură aplicată turismului și industriei ospitalității, după un an catastrofal.

Ce va obține executivul dreptei: noi falimente, neplata taxelor și impozitelor, lipsa colectărilor bugetare, creșterea numărului șomerilor. S-a renunțat practic la un stimul care fiscaliza o mare parte din activitatea turistică din România, iar acum, pe fondul pandemiei și cu spectrul falimentului, ea va reintra în zona gri sau chiar în zona neagră.

În replică, PSD a prezentat în #Bugetul său alternativ o viziune diametral opusă față austeritatea din proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021, demonstrând că „se poate” susține majorarea pensiilor și a salariilor dacă se stimulează economia și se creează noi locuri de muncă, fără tăieri de venituri și introducerea de noi taxe.

În aceste condiții, este greu de crezut că PSD va vota acest buget de constrângeri pentru români, deoarece nu vrem să fim părtași la acțiunile dreptei de a falimenta românii și România”.

Deputat PSD de Giurgiu

Cristina Elena Dinu”

1 COMENTARIU

  1. […] Declaraţie politică a deputatului social-democrat giurgiuvean Cristina Elena Dinu: „ „Viața e complexă și are multe aspecte” – este o replică de senzație dintr-un film celebru. Cam așa se întâmplă și în politica românească. PSD a câștigat alegerile parlamentare, dar chiriașul de la #Cotroceni a decis că vrea „guvernul meu” și „majoritatea mea parlamentară”, în […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Deputat Elena Dinu: Austeritatea, legea de funcționare a guvernului „Nu se poate”! […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.