Preşedinte al filialei Giurgiu a Agrostar, inginerul Tudorel Ţone, preşedinte şi al Departamentului pentru Agricultură al PSD Giurgiu, a făcut această afirmaţie, într-o recentă conferinţă de presă.

Din punctul nostru de vedere, al agricultorilor, dar şi din punct de vedere al nostru ca partid, care am început programe şi proiecte mari în agricultură, vreau să vă spun că este, ca şi la sănătate, un buget de mare austeritate, ruşinos.

În primul rând, în bugetul actual al Ministerului Agriculturii nu sunt prevăzuţi bani pentru subvenţionarea efectelor secetei produse la culturile din toamna 2019 şi primăvara 2020. O parte din banii pentru culturile din toamna lui 2019 au fost daţi, dar, din păcate, cei pentru culturile din primăvara anului trecut nu sunt prinşi la buget. Pentru fermieri este o tragedie. Şi investiţiile pentru fermieri au fost afectate, pentru că mare parte dintre programele PSD(tomata, usturoiul etc.) au fost suprimate de actuala conducere a ţării. Avem un buget ciuntat şi la agricultură şi există o stare de nemulţumire în rândul fermierilor”, a declarat Tudorel Ţone.

Social-democratul giurgiuvean a făcut şi un apel către parlamentarii PSD de Giurgiu.

Mesajul meu către dânşii, transmis în numele multor agricultori giurgiuveni, este să ne susţină în continuare pentru ca judeţul Giurgiu să beneficieze de finanţare. Aceasta, pentru continuarea programelor pentru irigaţii, atât de importante, având în vedere că judeţul nostru este într-o zonă aridă, secetoasă.

Tot la capitolul investiţii, îi rog să susţină, în continuare, programul PSD cu acele staţii antigrindină şi de stimulare a precipitaţiilor. Vedem ce se întâmplă cu verile, în ţara noastră, sunt şi secetoase, dar atunci când vine ploaia, primim şi grindină care distruge culturile într-o secundă. Vă rugăm, în Parlament, la dezbaterea Legii Bugetului, să aveţi în vedere aceste două obiective importante pentru judeţul Giurgiu!”, a afirmat Tudorel Ţone.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedinte al filialei Giurgiu a Agrostar, inginerul Tudorel Ţone, preşedinte şi al Departamentului pentru Agricultură al PSD Giurgiu, a făcut această afirmaţie, într-o recentă conferinţă de presă. „Din punctul nostru de vedere, al agricultorilor, dar şi din punct de vedere al nostru ca partid, care am început programe şi proiecte mari în agricultură, vreau să […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Tudorel Ţone: „Bugetul naţional pentru agricultură, ruşinos, ciuntat, de mare austeritate” […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.