Deputatul social-democrat giurgiuvean Cristina Elena Dinu a postat, pe pagina sa de Facebook, o declaraţie de presă pe acest subiect.

Haosul vaccinării creează haos şi în Educaţie

Deşi mai mult de trei sferturi din populaţie, aproximativ 77%, consideră că şcolile ar trebui să fie redeschise începând cu 8 februarie, iar autorităţile ne anunţau, cu ceva vreme în urmă,cu surle şi trâmbiţe acest lucru, se pare că, împiedicate în propria incompetenţă, s-au răzgândit.

Motivul este haosul privind campania de vaccinare anti-COVID 19.

Astfel, se confirmă faptul că un guvern incapabil să gestioneze pandemia nu poate fi capabil nici în gestionarea vaccinării.

Oriunde pui degetul în domeniu vaccinării anti-COVID 19, ţâşnesc contradicţiile şi confuziile.

Platforma nu funcţionează sau, când este activă, funcţionează prost, centrele de vaccinare nu sunt încă amenajate în totalitate, dozele de vaccin sunt atribuite neuniform în teritoriu iar comunicarea proastă face ca persoanele vârstnice şi bolnave, care ar trebui să fie beneficiare ale vaccinului în cea de-a doua etapă, să se întrebe disperate cum să facă să se vaccineze, neavând posibilitatea să se înscrie pe „faimoasa” platformă.

Acest haos creează, în acest moment, contradicţii şi bâlbe între autorităţi şi în ceea ce priveşte redeschiderea unităţilor de învăţământ.

Ministrul Educaţiei vrea ca vaccinarea profesorilor să fie un criteriu esenţial pentru redeschiderea şcolilor. Deşi, atâta vreme cât vaccinarea NU este obligatorie, iar profesorii au fost trecuţi, oricum, la coada primei etape de vaccinare(locul 13 din 17), nu poţi să condiţionezi redeschiderea şcolilor de acest lucru.

PSD consideră că vaccinarea nu trebuie să fie o condiţie pentru redeschiderea şcolilor, iar testarea masivă trebuie să fie alternativa, acolo unde vaccinarea nu este (Franţa, de exemplu, testează lunar 1 milion de elevi şi profesori pentru a menţine şcolile deschise).

În loc să vă contraziceţi în argumente şi declaraţii, faceţi ceea ce trebuie să faceţi pentru redeschiderea şcolilor!”, a scris deputatul PSD Giurgiu Cristina Elena Dinu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.